- Annons -

Problemet verkar inte vara omöjligt att lösa?: Publiken har väldigt kloka åsikter

Igår publicerade jag en kritisk och en aning irriterad artikel om varför lagen ställer upp med rena b-lag ibland. Reaktionerna blev många, det glädjer mig. Kanske går problemet att lösa trots allt?

- Annons -

Speedwayklubbar som fattar märkliga beslut och som bara ser till sitt eget bästa det känns igen va? Jag tänkte väl det. Sporten har en ständig förmåga att klaga på alla andra lag och anse att dem gör fel. Veckan efter gör man likadant själv men då är det tydligen en helt annan sak.

Som reaktion på mitt inlägg igår var det många supportar som kommenterade och kom med väldigt kloka tankar gällande hur man ska lösa problemen kring publikfrågan och problemet gällande att lagen inte ställer upp med det bästa laget i varje match.

Jag hoppas att åsikterna som yttras i sociala medier så småningom når klubbarna. Därefter hoppas jag att klubbarna kan vara lyhörda och ta till sig av kritiken som kommit från de som ska betala för kalaset, nämligen publiken. Det finns någonting som är större än att se till sitt eget bästa, nämligen att se till sportens bästa. Det är faktiskt inte supersvårt att kombinera båda sakerna. Det ena behöver inte utesluta det andra.

Speedwayen är en allt för bra produkt och en allt för underhållande sport för att behandla publiken på ett så uselt vis som man stundtals gör.

- Annons -
När det körs GP-tävlingar i Sverige är det oftast välfyllda läktare. Förhoppningsvis kan vi komma dit igen även när det gäller Bauhausligan.

Det finns ett stort intresse för sporten i Sverige, med rätt idéer och rätt ledarskap i klubbarna som förstår hur viktig publiken är för sporten kommer det här att bli bra så småningom. Men det måste hända någonting snart.

Som sagt de kloka tankarna som delades igår efter min artikel av speedwayälskare får mig att känna hopp. Tillsammans ser vi till att vårt missnöje når klubbarna, tillsammans löser vi problemet. Klubbarna måste inse att utan oss blir det ingen speedway.

Adam Holman
foto: Erik Kruse

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna