- Annons -

Premiärdags för Sundströms nya satsning: ”Helt fantastiskt”

Under den kommande helgen drar Swedish Speedway Academy igång under ledning av Linus Sundström. Ett efterlängtat projekt som har tagits emot väl i Speedwaysverige.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Den första tränings- och tävlingshelgen körs i Gislaved i helgen. 16 förare på 250cc och 500cc och 12 ungdomsförare kommer att delta. Det har varit full fart för att få ordning på allt men nu ska allting vara redo inför premiären.

– Det känns som att allting är planerat och under kontroll, sen får man komma ihåg att det är första helgen vi kör. Förväntningarna är höga men man får vara ödmjuk och säga att det kanske kommer ta ett tag innan allting klickar i ordentligt. Men det känns bra, jag känner mig väl förberedd, säger Linus Sundström till Speedwayfans.se.

Det kommer att vara fem helger under säsongen där det är träning och tävling. Utöver det kommer det vara fem vardagar under säsongen där det bara är träning. Linus berättar om hur upplägget ser ut.

– Under lördagen är det träning för både 250cc och 500cc. Vi inleder med lite friåkning innan det blir konträning där de får åka såna spår som de inte är vana att åka men som man bör lära sig för att utvecklas och kunna köra om folk. Sen är det en föreläsning och genomgång på kvällen. På söndagen är det individuella tävlingar för 250cc och 500cc.

- Annons -

Det kommer vara en tävling också varje vecka, hur ser det upplägget ut?

– Det kommer delas ut placeringspoäng från tävlingarna som man tar med sig. Det kommer även bli fysiska tävlingar som räknas in i totalen också. Det körs fem deltävlingar, man kommer få räkna med sina fyra bästa från både fystävlingarna och speedwayen. Så man har chansen även om man missar en tävling på grund av skada eller liknande.

Under helgen i Gislaved har Linus med sig följande personer som hjälper till med träningen:

– David Ruud kommer vara med som instruktör på lördag. Ricky Kling kommer också vara med. Rikard Jansson har hand om ungdomsförarna.

- Annons -

Hur har responsen varit för det här projektet?

– Det har varit helt fantastiskt, allt från att tidigare förare vill vara med och hjälpa till, klubbar, ESS och Svemo har gått in och alla har varit väldigt hjälpsamma och måna om att det ska bli bra. Alla samarbetspartners, stödmedlemmar och föräldrar ska ha en stor eloge.

Årets projekt är en spinoff på den träningssatsning som Linus inledde under förra året. Det finns en skillnad som kan bli viktig för årets projekt.

– Förra året körde vi bara träningar, många vill åt tävlingsmomentet och det får vi nu. Det är såhär det ser ut på högre nivå när de kommer upp det. Då tränar man samma dag när det är kval och så vidare, det är bra att de får känna på det. De får öva på att hitta åklinjer och inställningar, det är positivt. Många tävlar hellre än att träna, även om jag poängterar att en riktigt bra träning inte ska underskattas.

– Vi ska hålla föredrag och poängtera att träna som man tävlar. Det gäller att pusha comfortzonen. Det är inte bekvämt att köra speedway i fyra varv. Det gäller att man nöter det man behöver jobba på på träning.

Hur är det för dig att få vara en del av sporten fortsatt?

– Det är skitkul, i och med att jag klev ur sporten på ett sätt som jag inte hade räknat med så är det kul att kunna och få ge någonting tillbaka. Jag är utanför sporten men ändå i den i och med att jag har dialog med ”Kråka” och klubbarna. Vi ser att intresset och viljan finns för det här projektet, avslutar Linus Sundström.Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna