- Annons -

Positiv publikutveckling de senaste matcherna

Publiksiffrorna i speedway är ett återkommande tema i olika forum. Ofta konstateras att de är för låga och att det går utför. Det är tyvärr ofta sant, men på slutet har det sett ganska bra ut.

- Annons -

Juli månad lider mot sitt slut och vi har sett stora delar av grundserien passera framför våra ögon. Publiken har på vissa håll lyst med sin frånvaro, det kan bero på många saker, dåligt väder, svaga lag eller bara brist på intresse.

När vi summerar juli månad får man ändå säga att det har varit en bra månad sett till publiksnittet. I juli har vi ett snitt på 2786 åskådare per match. Det ska jämföras med ligans totala snitt som ligger på 2047.

Visst vore det underbart om vi kunde fortsätta öka på det här sättet. Det är vad sporten förtjänar och det känns inte som någon omöjlighet. Men då måste man jobba för det, man ska inte ta för givet att publiken kommer. Publiken kräver med all rätt, att de blir underhållna. Det är ändå det som allt handlar om.

Fler klubbar borde ta efter Västervik när det gäller underhållningen. De bjuder på en bra bana samtidigt som hemmalaget ofta vinner i slutet av tävlingen, en perfekt kombo.

- Annons -

Låt oss nu fylla arenorna framöver, juli var fantastiskt. Låt augusti bli månaden där vi snittar 3000 åskådare per match.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna