- Annons -

Pontus Aspgren: ”Övertygad om att jag kan köra nästa säsong”

Pontus Aspgren skadade sig i april den gångna säsongen. Skadan visade sig vara så allvarlig att han sedan missade hela säsongen.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Säsongen 2021 var Pontus Aspgrens bästa i karriären så här långt. Säsongen 2022 skulle det bli spännande att se om han kunde följa upp sin fina fjolårsäsong. Svaret fick vi aldrig riktigt, skadan kom i vägen för det.

För en tid sedan stod det klart att Pontus väljer att stanna i Eskilstuna Smederna. Det finns några saker som gjorde att han nu är klar för sin sjätte säsong i klubben.

– Jag trivs otroligt bra i Smederna och Eskilstuna. Jag vill vara i ett lag som alltid strävar efter att vinna och jag har en otrolig support i Eskilstuna vilket verkligen är roligt och får mig att känna mig som hemma, säger Pontus Aspgren.

Pontus gör framsteg i rehabiliteringen.

- Annons -

– Skadan är betydligt bättre och med ytterligare 5 månaders rehab och förberedelser så är jag övertygad att jag kommer att kunna köra nästa säsong.

Med tanke på den fina säsong han hade 2021 är han extra sugen på att komma tillbaka och köra en hel säsong.

– Det set bra ut, jag är otroligt sugen och motiverad på att komma tillbaka till den nivån jag hade under säsongen 2021.

Kommer du att träna på något speciellt sätt under vintern med tanke på skadan?

– Självklart kommer ännu mer av min fokus ligga på att kroppen ska vara 100% redo för nästa säsong. Annars kommer mina förberedelser se lika ut som de gjort de senaste 5-6 åren, avslutar Pontus Aspgren.

Pontus Aspgren snittade säsongen 2021 2.095 poäng per heat. Det blir hans ingångsnitt till den kommande säsongen.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna