- Annons -

polen fortsätter att diktera villkoren för Speedwayen

Svensk speedway har flera bekymmer, det är ingen hemlighet. Ett problem som enligt mig växer sig större är Polens sätt att hantera sporten. När det svenska slutspelet börjar imorgon är det flera förare som enligt uppgifter inte får vara med.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Att Polen styr speedwayvärlden är ingen nyhet. Att förarna rentav inte får eller kan köra i Sverige det är däremot mer nytt. Snacket på stan säger väl inte direkt att det blir bättre heller. Om några säsonger är frågan om det kommer bli världsstjärnor i ligan överhuvudtaget eller om Polen sätter stopp för det?

Det som är synd när det händer i år är att klubbarna har räknat med förarna. Då blir det så extremt sårbart när de helt plötsligt inte får vara med. De uppgifter jag har är att Kubera, Zmarzlik, Wozniak och eventuellt Hampel stoppas imorgon. Det är väldigt tråkigt, speciellt för Vetlanda som saknar sina bästa förare.

Jag hoppas att förarna kan få klubbarna i Polen och det polska förbundet att förstå att det är viktigt för förarna att köra i Sverige och andra ligor. Sedan förstår jag att de polska klubbarna inte är jättesugna på att släppa förarna med tanke på skaderisk och så vidare. Men har man godkänt att förarna ska få köra i andra länder under säsongen då får man se till att fullfölja det. Det fungerar inte att komma med nya regler när det passar dem. Det känns för övrigt som att Polen är experter på det.

- Annons -

Ska vi ha Ekstraligaförare i svenska ligan framöver vilket jag absolut hoppas på så måste vi komma överens om spelreglerna innan. Det håller inte att de ändras längs vägen så att klubbarna inte vet vilka lag de har tillgång till. Jag hoppas att förarna kan gå samman på något vis, annars får Polen snart möta sig själva i världsmästerskap när de urholkat sporten i alla andra länder.

Vi behöver få fram fler egna förare, det är en sak som är säker. En sak som jag också känner mig säker på är att svensk speedway behöver stjärnförare i ligan för att överleva.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta enormt mycket om alla läsare ville bidra med en tia i månaden till arbetet med sidan. Det hjälper mig mycket då sidan medför en hel del utgifter och jag lägger ner mycket tid på den. Swish:123 090 82 36. Tack på förhand!

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna