- Annons -

Piraternas förutsättningar har ändrats: ”Ett värre pussel”

Piraterna åker till Kumla för att ta sig an Indianerna. Laget befinner sig i en lite ny situation med tanke på Mathias Thörnbloms inträde. Någonting som kräver ett extra pusslande av Daniel Davidsson.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Tisdagens utmaning för Piraterna är Kumla Indianerna. Det är en match som Daniel Davidsson ser fram emot.

– Det är lite av ett derby, det finns lite historia mellan klubbarna. Vi kommer med ett skapligt lag, de kommer med ett bra lag. Vädret ser skapligt ut, så det finns förutsättningar för en bra speedwaykväll, säger Piraternas lagledare Daniel Davidsson till Speedwayfans.se.

I premiären av Bauhausligan 2023 lyckades Piraterna besegra Indianerna på bortaplan. Det finns några saker som lagledaren vill se från sina grabbar även i år.

- Annons -

– Jag vill se att vi får samma laginsats. Det var ingen som stack ut förra året, förutom skadan på Selvin så var alla där. Alla chippade in, alla ordinarie tog mellan sju och tio poäng. Det är den typen av insats som vi letar efter.

Piraterna har vunnit tre av sina fyra inledande matcher i Bauhausligan. Man kan tänka sig att det är en rätt go känsla i laget då.

– Vi känner oss ganska lugna och trygga tycker jag. Det har ju ändrats lite efter att vi fick in Thörnblom, då har vi en annan snittsituation som vi kanske inte är 100 procent byggda för. Vi har några svar som vi letar och som vi hoppas kunna få en liten fingervisning om redan under tisdagen. Det handlar lite om hur vi ska tänka framgent.

Vad betyder det att Thörnblom har anslutit?

– Det ger oss ett djupare lag, men det blir bekymmer när vi inte har räknat med eller byggt för att han ska komma. Vi är väldigt beroende av att han och Krakowiak, (eller vilken 1.250-kille som åker) behöver vara bra för oss. I och med att vi har petat en annan topp fem som gjort det bra för oss. Vi testar lite nu hur laget blir när vi ser ut såhär.

- Annons -

Norbert Krakowiak som har gjort flera säsonger i Indianerna får nu debutera för Motalaklubben inför sin gamla hemmapublik.

– Han är lite av en nyckelförare, han har hastigt och lustigt fått lite av en nyckelroll hos oss. Jag förväntar mig inga stordåd, men det ska bli kul att se vad det är för människa och förare. Jag har aldrig jobbat med honom tidigare. Jag vill se att han passar in i gruppen, att det funkar socialt och att han hela tiden vill framåt. Det är ganska viktigt, han ska sända rätt signaler. Sen vill vi ha lite poäng också, vi har ju två vägar att gå sen. Men det handlar isåfall inte om raka byten, utan det är ju dubbelbyten.

Norbert Krakowiak debuterar för Piraterna. Foto: Erik Kruse

Men du är ju van att få pussla. Det var så du inledde din lagledarkarriär. Har du nytta av det?

– Det har vi ju fått göra, med anledning av skador och skit. Nu sitter vi med en full trupp, så det blir väl ett lite värre pussel. För oss som klubb är det angenäma problem att vi har en bred bänk.

Kan det bli aktuellt att någon lämnar, någon som inte riktigt får plats?

– Vi är inte där än, men det är en uppenbar risk när man har en bred trupp och folk som vill åka. Jag tror att det kommer bli kollisioner, vi har en hel del förare i EM, en hel del förare i de polska finalerna. Det kommer att lösa sig automatiskt, tror jag. Vi är inte där än, hamnar vi där då tar vi den bron när vi ska över, avslutar Daniel Davidsson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna