- Annons -

Piraterna segrare i hemmapremiären: ”Vi får vara nöjda med det”

Förra veckan blev det förlust i Målilla, men när Piraterna kom hem till Motala blev det seger.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Med en femetta i första heatet såg matchen lovande ut för Piraterna. Men fullt så enkel skulle inte hemmapremiären bli för Motalas stolthet. Istället kom matchen att avgöras först i det fjortonde heatet.

– Det var jämnt. Vi kom aldrig riktigt loss. Smederna biter sig tillbaka hela tiden, gör några bra toppningar och får igång några gubbar som tar mycket poäng. Vi är skakade ganska länge. Det är hemmaplan och fram till heat sju hade vi vunnit två heat. Det är inte tillräckligt bra. Sen vart det bättre. Men en premiär är en premiär i och för sig, så vi får vara nöjda med det.

Piraterna gick till pausvila efter tio heat med en betryggande ledning på åtta poäng. Två heat senare var avståndet till bortalaget nere på två.

– Då blir det oroligt, så är det. Vi vet att vi är starka på slutet, i heat tretton och ett nomineringsheat. Men de gör match av det, de ger sig aldrig.

Vad sa ni inför nomineringsheaten?

– Vi sa inte så mycket. Jag frågade vilka banor som var bäst. ”Om ni får välja av de här fyra, vilka är bäst?” Ett och tre, tveklöst, blev svaret. Samma par som tog 5–1 mot Drabik från bana ett och tre, fick chansen igen i heat 15. De andra hade ett mål: att köra 3–3.

Foto: Erik Kruse

Planen gick hem. Piraterna körde lika i heat 14 och vann heat 15 med en femetta. Siffrorna blev till slut 50–40.

– Det var viktigt. Det är inget att skämmas för att torska mot Dackarna borta, även om det sprang iväg lite väl mycket. Då blir hemmapremiären ännu viktigare för att få igång känslan. Att starta med två torsk är aldrig roligt. Så det var en viktig match på många sätt.

– Det kändes som att vi hade kontroll. Men de har Kim och tre gubbar som om de tar starten är svåra att åka om. När de vann starterna kom de ifatt oss och vi kan inte göra något åt det. Sen vet jag inte, men jag tror det var ganska bra utdelning på riders faktiskt. Jag är inte säker på att Wojdylo hade gjort det bättre. De gjorde det bra, men vi gjorde vad som behövdes.

- Annons -

Hur ser du på Piraternas chanser framöver?

– Vi får se. Det är tidigt på säsongen, men jag tycker vi har en bra grupp och ganska bred trupp. Svenskarna, både Ejnermark och Selvin, tar steg idag. Selvin var i backen tre eller fyra gånger idag i och för sig. Det är på väg åt rätt håll, men det är mycket jobb kvar.

Resultat
Piraterna: 50 poäng
1. Maciej Janowski, 11+3 poäng (3,1*,3,2*,2*)
2. Pawel Przedpelski, 6+1 poäng (2*,2,2,0)
3. Oskar Fajfer, 8+2 poäng (1*,2,3,1,1*)
4. Przemyslaw Pawlicki, 9+2 poäng (2,1*,2*,2,2)
5. Piotr Pawlicki, 12 poäng (3,3,0,3,3)
6. Ludvig Selvin, 2 poäng (2,FX,0)
7. Jonathan Ejnermark, 2+1 poäng (1*,0,1)

Smederna: 40 poäng
1. Rohan Tungate, 13+1 poäng (1,3,3,1*,1,3,1)
2. Vadim Tarasenko, 2 poäng (0,0,2,N,0)
3. Maksym Drabik, 13 poäng (3,3,3,1,3)
4. Patryk Wojdylo, R/R
5. Kim Nilsson, 7+1 poäng (2,1,2,2*,0,0)
6. Philip Hellström Bängs, 1 poäng (TT,0,1,0)
7. Joel Andersson, 4+1 poäng (3,1*,0,0,N)

Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna