- Annons -

Philip Hellström Bängs till final efter dramatisk omkörning: ”Skrek att jag var värdelös”

Philip Hellström Bängs hade en bra kväll i Målilla. Efter att ha vunnit grundtävlingen blev det en fjärdeplats i finalheatet.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

En nöjd Philip Hellström Bängs kunde summera en bra start på årets JVM-serie. Efter flera bra heat och flera fina omkörningar nådde han hela vägen till finalen.

– Jag hade bra fart i mitt första heat, där startade jag från bana tre som jag ville bli av med så fort som möjligt. Jag fick i alla fall med mig en poäng därifrån. Sen ändrade vi ingenting på hela tävlingen , och jag lyckades ändå vinna hela grundomgången. Jag visar att jag kan slå de grabbarna som står på pallen när jag vinner grundtävlingen. Jag hoppas folk kan se att jag är med, säger Philip Hellström Bängs till Speedwayfans.se.

– Jag gör lite misstag i semifinalen, jag valde gul, men det var alldeles för hårt från start. När jag väl träffade yttern så funkade det bra. Andersen öppnar upp lite, det är VM, då får man inte öppna upp så. Det gjorde att jag tog mig förbi. I finalen valde jag gul igen, med facit i hand borde jag kanske ha tagit vit för att komma med grabbarna in. Men jag tänkte att de skulle fightas som fan, de är tre polacker som vill vinna. Men jag fick allt sprut på mig, fortsätter han.

- Annons -

Hur lyder ditt omdöme på kvällen?

– Jag är riktigt nöjd, jag tar med mig alla heat och att jag är snabbare än alla på den här banan.

Och det blev lite tjafs med Mikkel Andersen efter din omkörning?

– Deras team stod och skrek att jag är dum i huvudet och helt värdelös speedwayförare. Men uppenbarligen så är det inte så i och med att jag spöade honom. Jag lägger det åt sidan bara.

- Annons -

Till den svenska publiken som var på plats har ”PHB” en liten hälsning.

– Ett stort tack till alla som kom hit idag, speciellt de som står mig nära. Det var roligt att få köra ett finalheat framför den svenska familjen. Det var kul att se alla knattar som var och tittade, förhoppningsvis kan man vara en förebild för dem, avslutar Philip Hellström Bängs.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna