- Annons -

Peter Ljung “Jag letar efter en ny klubb där”

Peter Ljungs säsong inleddes struligt i hans polska klubb. Efter bara en match lämnade han klubben. Peter berättar i den här intervjun vad som gick snett, hur framtiden ser ut och hur han ser på säsongsinledningen.
Efter deltävling 3 av Garageportexperten cup i Vetlanda så tog jag ett snack med Peter Ljung. Han berättar att han är nöjd med tävlingen och att det kändes bra.
– Det var kul, trevligt att komma till Västervik. Fint väder och en fin bana, jag fick några bra heat så det var roligt och skönt, säger Peter Ljung.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Peter berättar att han inte letar så mycket svar utan att det mest handlar om att få en bra känsla.
– Det handlar mest om att hitta rätt känsla. Jag vill åka så mycket som möjligt, mängd är viktigt för hur bra det känns. Nu har jag fått åka en del så nu börjar det kännas mer som vanligt.

Säsongsinledningen i Polen beskriver Peter som konstigt. Först ställdes träningsmatcherna in sedan lämnade han klubben efter bara en match.
– Först så fick vi en massa inställda träningsmatcher. Vi skulle ha börjat i maj men sedan sa de i april att vi börjar i april istället. Vi hade sex dagar på oss att komma dit och komma i ordning inför seriestarten. Det var halvtaskigt väder så vi fick fler träningar och träningsmatcher inställda. Jag var inte alls i ordning, jag hade inte tränat nog mycket eftersom att de sa att vi skulle börja i mitten av maj. Jag väntade därför med att träna så för mig blev det inte alls bra när de flyttade starten. Det gick skitdåligt för mig, det gjorde det för hela laget. De värvade in några nya förare och jag blev frisläppt.

Peter letar i nuläget efter en ny klubb i Polen
– Visar jag framfötterna så kommer det dyka upp någonting bra. Jag vill köra i Polen men då ska det vara ett bra alternativ. Är det inte bra så kan det kvitta. Det ska vara kul att åka dit och man ska se fram emot det. Jag har hört lite från några klubbar men samtidigt har det inte gått så många matcher sedan jag blev frisläppt. Det är ingen som blivit skadad eller haft superdålig form. Jag hoppas självklart inte att någon blir skadad men jag vet hur sporten ser ut. Skadar sig en förare behöver lagen fylla på med någon ny och kommer det ett bra alternativ så hoppar jag på.

Garageportexperten cup tycker Peter är en bra grej som gör att förarna får åka mer.
– Det är ett bra intiativ, förarna ska ju snart igång och köra Bauhausligan och det är ju många som inte kör utomlands. Får inte de unga förarna åka här så kan det ju vara så att vissa knappt har åkt mot bra motstånd när vi är igång med Bauhasuligan, avslutar Peter Ljung.
Adam Holman
foto: Nicole Henderson
Gillar du speedwayfans.se? Jag skulle vara tacksam om ni ville hjälpa mig i mitt arbete att upprätthålla sidan genom att swisha några kronor till 1230908236. Varje krona hjälper mig mycket, inget bidrag är för litet allt är välkommet.

- Annons -

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna