- Annons -

Peter Jansson: ” Vi har höjt målsättningen”

Turen att ge sin syn på den kommande säsongen har idag kommit till Rospiggarnas lagledare Peter Jansson.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Rospiggarna var enligt många Bauhausligans stora överraskning förra säsongen. Laget slutade på en fjärdeplats i grundserien och åkte sedan ut i semifinal mot Smederna. Peter Jansson berättar hur han upplevde förra året.

– Vi gjorde en bra säsong överlag, vi gjorde vårt bästa varje match och växte ihop som grupp. Det var en riktigt bra säsong.

Vad vill du se att ni tar med er från 2021 till i år?

- Annons -

– Lagsammanhållningen, helt klart. Den är A och O för oss, det känns som att vi har någonting unikt inom speedwayen idag med den lagsammanhållning som vi har.

Laget till den kommande säsongen är oerhört jämnt på pappret. Peter förklarar hur han resonerade när han byggde laget.

– Vi har tittat på killar som vi vet smälter bra in i gänget, vi vill ha killar som kan jobba väldigt bra ihop. Det känns bra att ha ett brett lag som inte påverkas så mycket av skador. Det är alltid viktigt att ha bra tillgänglighet på förarna, ibland krockar schemat i olika länder då är det skönt att veta att vi kan ställa upp med sju man som har kapacitet att vinna ändå. Det är inte så många lag som kan det.

Utöver lagsammanhållning och att laget är jämnt så finns det även ytterligare en sak som kommer bli viktig för att Rospiggarna ska göra en bra säsong.

- Annons -

– Jag tycker att vi har den bästa svensksidan i ligan. Vi har fyra svensklicenserade förare som kommer åka mycket. Vi kommer köra med dem fyra killarna varenda match i stort sett. Jag har värvat ihop dem för att de ska köra speedway.

Kim Nilsson är en av lagets viktiga svenskförare.

Som jag nämnde tidigare så var den gångna säsongen bra för Rospiggarna. Till den kommande säsongen höjs målsättningen en aning.

– Vår målsättning är att göra det lite bättre än förra året, det måste man sträva efter. Med andra ord är målet att vi ska ta oss till final. Jag tror att vi har alla förutsättningar att lyckas med det.

Det är framförallt två förare i hans lag som Peter tycker att man ska hålla ett extra öga på.

– Av det jag sett hittills så tycker jag att man utöver toppförarna ska hålla ett öga på Victor Palovaara och Daniel Hendersson. Jag tror att de kan överraska de flesta.

Årets säsong inleds med två tuffa matcher för Rospiggarnas del. På tisdag kör laget borta mot Lejonen i Gislaved, och på torsdag möter man Smederna i Eskilstuna.

– Det är oerhört tufft både att åka till Gislaved och Eskilstuna, det ska bli en rolig utmaning. Vi möter två av de mest favorittippade på bortaplan i de två första omgångarna. Vi ska kämpa för att ta poäng, avslutar Peter Jansson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna