- Annons -

Patryk Dudek segrade i Lodz – VM-ledaren slutade tvåa

Under lördagskvällen kördes den första deltävlingen i det polska mästerskapet och det i Lodz. 15 av landets bästa förare samt kvällens wildcard Tomasz Gapinski gjorde upp på banan.

- Annons -

Grundomgången i Lodz vann Bartosz Zmarzlik med 13 poäng vilket gav han en plats i finalheatet. Med sig dit fick han Patryk Dudek som stannade på 12 poäng i grundomgången.

De sista två finalplatserna tog Bartlomiej Kowalski och Maciej Janowski efter att ha slutat etta respektive tvåa i semifinalen. Medan då Przemyslaw Pawlicki och Dominik Kubera blev utslagna i densamma.

Finalen vanns sedan av Patryk Dudek som hade kommandot redan från start. Bartosz Zmarzlik avancerade till en andraplats och den sista pallplatsen i Lodz tog något överraskande Bartlomiej Kowalski. Fyra bev därmed Maciej Janowski.