- Annons -

Oskar Evertsson: ”Vinna VM är det stora målet”

13-årige Eksjöbon Oskar Evertsson är en av Sveriges duktiga ungdomsförare. Han är alltid positiv och sprider mycket glädje bland förare och andra i depåerna. 2022 var hans sista säsong på 85cc då 250cc väntar kommande säsong.

- Annons -

Intresset för speedwayen började i tidig ålder för Oskar med att åka till Vetlanda och på GP-tävlingar med sina föräldrar men intresset för sporten har funnits långt tillbaka i Oskars släkt då hans farfar var engagerad i Dackarna på 60 och 70-talet. Så att även Oskar skulle bli involverad var kanske inte så konstigt men hur kommer det sig att han började utöva sporten.

– Min mamma hittade på facebook att Nässjö arrangerade speedwayskola så vi åkte dit och testade, sedan dess har jag älskat det. Jag var då 6 år och testade på en PW50, min första 85cc cykel fick jag ett år senare när jag var 7 år.

Det bästa med speedway enligt honom är farten och gemenskapen.

Hur gick förra årets säsong för din del?

- Annons -

– Säsongen började bra men tyvärr körde jag omkull i Eskilstuna och fick en axelfraktur, vilket gjorde att jag missade största delen av säsongen.

Minnena från karriären hittills är många men det finns ett specifikt tillfälle som Oskar minns lite extra.

– Det jag minns mest är min första trepoängare under en guldhjälmstävling i Kumla.

Till 2023 lämnar Oskar Evertsson 85cc bakom sig och satsar vidare på 250cc.

Vad är målsättningen med 2023 års säsong?

– Det är att komma in i det på 250cc och försöka göra bra resultat i par-serien tillsammans med min nära vän och lagkamrat Felix Woentin.

Målsättningen i stort med karriären är glasklar för den unge föraren och det är såklart att vinna VM och bli världsmästare. Hans förebild är flerfaldige världsmästaren Bartosz Zmarzlik eftersom han är grym på banan och presterar när det väl gäller. Vem vet kanske är Oskar Evertsson från Eksjö nästa Bartosz Zmarzlik i VM-serien, det återstår att se.

Viktor Stendahl
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna