- Annons -

Oliver Berntzon med ett skönt formbesked: ”Tre heat är riktigt bra”

Oliver Berntzon var under lördagskvällen Wildcard i Målillas Grand Prix. Det blev fem poäng på fem heat för Anderstorpssonen.

- Annons -

Efter att ha gjort en hel säsong i GP-serien 2021 var Oliver Berntzon tillbaka i VM-serien. Den här gången som Wildcard i Målillas Grand Prix. I sitt första heat blev det en poäng för Oliver, i sitt andra fick han publiken att tända till ordentligt.

Där och då såg det ut som att han skulle kunna ta sig till semi, men då han bara plockade en poäng på de sista tre heaten räckte det inte.

– Det var en tuff tävling, jag tycker att jag får en bra början på tävlingen. Mina tre första heat är riktigt bra, i det fjärde heatet vänder det neråt lite. Jag får en klockren start och leder heatet, när Janowski kör om mig hamnar jag lite på mellis. Det gör att Lindgren också kör om mig. Tyvärr så räckte det inte idag men jag tycker att det var ett bra kvitto på att jag kan fightas med de bästa, säger Oliver Berntzon.

Oliver tog en trepoängare framför sina svenska fans i Målilla, en skön känsla.

- Annons -

– Det är alltid kul att vinna heat, när man får till en så bra förstasväng och kör om alla i första sväng så är det fantastiskt.

Oliver Berntzon fick publiken att tända till i sitt andra heat.

Jag anser att dina starter är mycket bättre i år, har du gjort någonting annorlunda?

– Det har varit kontinuerligt arbete med starterna de senaste sex åren. Det är mycket startträning och test av olika inställningar som ligger bakom. Det går sakta men säkert framåt.

Efter att ha varit skadad i 3 veckor så var det ett bra formbesked för Oliver som var med bra i sina heat.

– Det tycker jag att det var, jag har kört väldigt lite senaste sex veckorna. Jag tycker att det går framåt, jag har en god känsla inför tisdagens semifinal, avslutar Oliver Berntzon.

Resultat Mållillas Grand Prix
1. Bartosz Zmarzlik, 20 poäng
2. Fredrik Lindgren, 18 poäng
3. Maciej Janowski, 16 poäng
4. Tai Woffinden, 14 poäng
5. Martin Vaculik, 12 poäng
6. Robert Lambert, 11 poäng
7. Patryk Dudek, 10 poäng
8. Leon Madsen 9 poäng
9. Jason Doyle, 8 poäng
10. Mads Hansen, 7 poäng
11. Jack Holder, 6 poäng
12. Oliver Berntzon, 5 poäng
13. Andzejs Lebedevs, 4 poäng
14. Max Fricke, 3 poäng
15. Daniel Bewley, 2 poäng
16. Pawel Przedpelski, 1 poäng
17. Victor Palovaara, 0 poäng
18. Anton Karlsson, 0

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna