- Annons -

Oförändrad kalender för Bauhausligan: ”Finns förutsättningar för intressanta streckstrider”

Det blir inga förändringar i kalendern trots att Masarna lämnat ligan. Det meddelar ESS under fredagsförmiddagen.

- Annons -

Bauhausligan kommer i år att köras med sju lag, det kommer dock inte innebära några förändringar i hur matcherna ska köras. Så när som på att ett lag står över varje omgång, Masarnas matcher stryks helt enkelt.

I ett pressmeddelande från ESS ger ordförande Mikael Holmstrand sina tankar kring att man inte ändrat i kalendern.

“Nu är det inte på pappret det avgörs, men tittar man på klubbarnas trupper så finns alla förutsättningar för en oerhört jämn och spännande grundserie vilket borgar för hög kvalitet och stor dramatik genom säsongen. Då ska vi inte hitta på något som förändrar sportsligt eller praktiskt för att försöka kompensera för ett lag mindre i serien”, säger ESS ordförande Mikael Holmstrand.

“Att genomföra säsongen utan att krångla till det med andra alternativ och att komma med sju potentiellt jämna lag är betydligt mer intressant för publiken än om vi skulle haft ett åttonde lag som inte riktigt varit rustat för nivån i ligan. Det finns goda förutsättningar för spännande streckfighter både runt slutspelsplatserna och för vilka lag som ska gå direkt till semifinal”, avslutar Holmstrand.

- Annons -

Klicka här för att se schemat för säsongen.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna