- Annons -

Nyblivna GP-föraren: ”Funderade på att hoppa av”

Szymon Wozniak har för första gången kvalat sig in i GP-serien, det var dock nära att han inte ens kom till start i lördagens tävling.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Lördagens GP-Challenge blev en underhållande tävling som levde hela vägen till slutet. Efter ett skiljeheat stod det klart att Jason Doyle vann tävlingen före Martin Vaculik. Den tredje och sista GP-platsen togs därmed av Szymon Wozniak.

Föraren som nästa år gör sin första säsong i GP-serien var nära att inte ens köra lördagens avgörande kval.

– Det var en tuff tävling för mig, jag hade väldigt ont efter träningen. Jag var med om en tiff smäll förra veckan och jag hade mycket smärta i båda benen. Jag försökte att kämpa emot smärtan, jag funderade på om jag skulle hoppa av. Jag bestämde mig för att göra mitt bästa, ingen press, ingen stress. Det var nog nyckeln till att lyckas idag, säger Szymon Wozniak.

- Annons -
Det var inte långt borta att det inte blev någon tävling för Szymon Wozniak.

Det kan vara svårt att ta in att man kommer att vara med på den största scenen inom speedwaysporten.

– Just nu vet jag inte vad jag ska säga, det är för tidigt för att förstå. Det är svårt att ta in att jag ska köra i GP-serien.

På klassiskt speedwayvis så blir det inget märkvärdigt firane, sånt finns det helt enkelt inte tid för i den här sporten.

– Jag ska åka till Polen med mina mekaniker, det blir bil och färja hela natten för att ta sig till Czestochowa. Under söndagen har vi ännu en tuff tävling med Gorzow i Polen. Jag ska försöka vila lite och göra mitt bästa där, avslutar Szymon Wozniak.

- Annons -

Resultat
1. Jason Doyle, 13+3 poäng
2. Martin Vaculik, 13+2 poäng
3. Szymon Wozniak, 12 poäng
––
4. Robert Lambert, 10 poäng
5. Jan Kvech, 10 poäng
6. Przemyslaw Pawlicki, 9 poäng
7. Andzejs Lebedevs, 9 poäng
8. Luke Becker, 9 poäng
9. Jacob Thorssell, 7 poäng
10. Dimtiri Bergé, 6 poäng
11. Piotr Pawlicki, 6 poäng
12. Michael Jepsen Jensen, 4 poäng
13. Frederik Jakobsen, 4 poäng
14. Martin Smolinski, 2 poäng
15. Oliver Berntzon, 2 poäng (Banreserv)
16. Michele Castagna, 2 poäng
17. Nicolas Covatti, 2 poäng
18. Philip Hellström Bängs, körde ej

Resultatet är hämtat från Sportowefakty.
Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna