- Annons -

Ny förlust för Vargarna: ”Vi har lite problem”

Det blev ytterligare en tuff bortamatch för Vargarna. För tredje gången i år åkte man på en förlust med mer än 30 poäng.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Nykomlingarna från Norrköping har en tung första säsong i Bauhausligan. Tre stora förluster och lagets enda vinst är facit på bortaplan. På hemmaplan har det generella temat varit stolpe ut. Vargarna har helt enkelt inte riktigt fått det att släppa.

– Hemma har det gått ganska bra, inleder Vargarnas lagledare Mats Erixon efter tisdagens förlust i Eskilstuna.

– Som mot Smederna. Vi hade bara två poängs underläge i paus. Sen gick det lite stolpe ut i sista tre heaten innan nomineringarna. Men borta… Många av grabbarna har inte varit på de här banorna, de vet ingenting när vi kommer dit. Det är ett ungt lag och vi har haft väldigt olika lag, för att alla ska få åka och komma igång.

- Annons -

Just denna kväll saknades Vargarnas formstarkaste förare, Niels-Kristian Iversen. Med sina 1,909 i snitt innebär riders replacement för honom självklart ett stort poängtapp, men hur påverkar det vid sidan av banan?

– Det är klart, han är ju rutinerad och någon man kan prata med och ställa frågor till. Han kan ge råd, för han har varit på de här banorna under lång tid. Så det är klart att det betyder mycket i depån också.

Att Vargarna skulle haft en chans att vinna matchen med Iversen i truppen är dock inget Mats tror. Han tror inte heller att det är vad som ensamt kommer leda till segrar framöver. 

– Det är ju inte bara där det faller. Vi har lite problem. Vi skulle behöva få igång förare som (Chris) Harris ordentligt. Iversen har haft väldigt mycket nu. Han måste få vila ibland, han är inte purung.

- Annons -

Ser du några ljusglimtar denna kväll?

– Jag är lite positivt överraskad av både (Jakub) Miskowiak och (Marcin) Nowak. (Francis) Gusts är första gången han är med oss och första gången i Sverige i år. Så det är väl i alla fall hyfsat tycker jag.

Just denna kväll är inget att se tillbaka allt för mycket på. Istället vänder Vargarna blad och blickar mot nästa match. Då är det Indianerna som kommer på besök till Norrköping. Det är en match som Mats tror kan innebära lagets andra seger för säsongen.

– Nu har många av de här killarna lärt sig lite om Norrköping. Sen får vi se. Iversen, Harris och Tonder är ju alla borta idag. Så jodå, vi ska bjuda upp till kamp och förhoppningsvis ta vår första hemmaseger.

Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna