- Annons -

Nu får det vara bra: ”skärp er genast”

Efter kvällens matcher i Bauhausligan är hälften av grundserien körd. Vi kan väl säga som så att det är lite olika hur intresserade lagen är av att göra bra resultat i grundserien. Det jag kommer skriva nu kommer sannolikt att reta upp några men så får det vara.

- Annons -

Speedway är en fantastisk sport. Vad som är mindre fantastiskt är att flera av klubbarna i år bara ser grundserien som en transportsträcka till slutspelet. Vissa av lagen ställer upp med rena b-lag. Och då tänker jag inte enbart på torsdagsmatcherna där jag är väl medveten om problematiken att få ihop starka lag. Vi säger så här, du och din familj ska gå och kolla på en match, en spännande match. Två jämna lag ska mötas och i bortalaget kör en storstjärna. Ni kommer till matchen, där får ni reda på att deras stjärna inte kommer för att det andra laget ska spara pengar. Finns det någon annan elitidrott, som är så extremt oansvarig mot motståndarnas publik? Skulle inte tro det va.

Det ena problemet med att vissa lag småfiser sig igenom grundserien är att grundserien blir mindre intressant. Det andra problemet är att slutspelet blir mindre intressant. Jag vill vara tydlig med att jag syftar inte på lag som har ont om pengar och som är glada bara för att de kan vara med i Bauhausligan. Det har jag inget problem med, det som däremot stör mig är klubbar som har dyra förare i truppen som de sannolikt kommer låta köra 2-3 matcher i grundserien innan de ställer upp med ett helt annat lag i slutspelet. Vart finns respekten mot de lag som ställer upp med sina bästa förare vecka efter vecka? Känns det bra att veta att ”nu har vi sparat pengar hela säsongen så nu kan vi plocka in våra stjärnor som våra fans inte har sett på hela säsongen, hehe”. Argumentet ” De kunde gjort samma sak” håller inte heller. Så fantastiskt roligt det skulle bli om alla körde med b-lag hela tiden

Allt detta skapar ett osunt klimat för speedwayen där lagen rustar mer och mer. Mitt budskap är enkelt, kör med det lag ni har råd med i varje match, lås inte upp stjärnor som ni använder så lite som möjligt. Jag trodde speedwayen hade kommit längre men nu står vi här får igen med exakt samma problem. Man kan säga att det är reglerna som är fel, så är det delvis. Men klubbarna har också ett eget ansvar, det är synd att vissa inte tar det.

Jag vill avsluta med att tacka de lag som tar sitt ansvar, och till de lag som håller dyra stjärnförare på bänken och bara väntar på slutspelet finns det bara en sak att säga: Skärp er genast.

- Annons -

Adam Holman
Bild: Martina Ståhl

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

 1. Fy fan vad bra skrivet. Exakt så där går det till. Inte konstigt att publiken sviker. Dom betalar för att få se bra matcher. Men som du säger då skickas det in b-lag för att spara pengar. Ska publiken komma tillbaka så får nog klubbarna tänka om det här funkar INTE.

 2. I ÅR? Var väl ännu värre förra året.
  Där ett lag helt fick stå över utan koncekvenser medan andra lag tog sitt ansvar.
  De fick ta de ekonomiska förlusterna.
  Även om många lag även då hade olika lag i serien som slutspelet.
  Var väl bara Lejonen som körde ärligt.

 3. Kanske två ligor skulle vara intressant? En professionell liga och en utan professionella förare ? Bara en tanke !

 4. Dyra biljetter fast de inte har bästa förarna!
  Jag förstår att pengar måste in.men när man kör med ett lag som inte har med bästa förarna! Borde de vara andra priser på entrén!
  Idag kostar en biljett 320kr på indianernas hemmamatch! 🤑

 5. Håller helt med Holman. Man lockas till tävlingar, kollar hemsidor ,och på nätet o i lokaltidningen: Och så kör båda lagen RR för de bästa (dyraste?) förarna. Lurad igen!!
  Vad ska ligan göra. I torsdags fick man inte ens förare till nomineringsheaten i Hallstavik. Uselt!!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna