- Annons -

Njudungarna jagar en finalplats: ”Då har vi stora chanser”

Njudungarna vann den första semifinalen mot Gislaved med 50–40. Under torsdagskvällen väntar ett returmöte i Vetlanda.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Onsdagens match präglades av en tidig krasch där tre förare var inblandade. För Lejonens del så utgick Oskar Paluch och Kacper Pludra skadade, i efterhand har det visat sig att de är blåslagna. I Njudungarna så utgick Gino Manzares med ett brutet vadben.

Njudungarna var snäppet vassare hela kvällen, till slut kunde man vinna med 50–40.

– Jag trodde inte att vi skulle vinna med så mycket, men Gislaved tappade ju två förare tidigt. Samtidigt så överraskade Theo och Alfons i deras lag, säger assisterande lagledare Viktor Stendahl.

Under torsdagskvällen väntar returmöte i Vetlanda. Även om man har ett bra försprång så vill Viktor inte ta ut någonting i förskott.

- Annons -

– Allt kan hända i speedway, men det känns jätteskönt att ha med sig tio poäng hem till Vetlanda.

Efter att ha gått i konkurs 2022 och därmed fått börja om i den lägsta serien så var Vetlanda tillbaka i Allsvenskan i år. Där går de under det klassiska namnet Njudungarna. Att köra final redan första året skulle betyda mycket för klubben.

– Det skulle vara jättekul, det visar att vi vill. Det är viktigt att visa för publik och sponsorer. Går vi till final så tror jag att vi har ganska stora chanser att vinna. När vi var i Norrköping så hade vi inte fullt lag, trots det förlorade vi bara med två poäng. Förutsättningarna isåfall känns ganska goda.

Är det någon prestation som du är extra nöjd med i onsdagens match?

– Jag tycker att alla kör bra, alla tar sina poäng. Avon har inte den bästa kvällen, trots det går han ut och tar en solklar trea i sitt sista heat. Det viktiga är att man aldrig ger sig, avslutar Viktor Stendahl.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna