- Annons -

Nicki om sin nya roll: ”Skönt att folk ser den andra sidan av mig”

Nicki Pedersen är numera inte bara en speedwayförare, han är samtidigt förbundskapten för det danska landslaget. Det har gjort att vissa fått en annan bild av honom.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Det var nog många som höjde på ögonbrynen när Nicki Pedersen presenterades som ny förbundskapten för Danmark. När man sett honom i depån har han sett väldigt engagerad ut och gjort vad han kan för att hjälpa sina förare. Han trivs bra med sin nya uppgift.

– Jag tycker det är väldigt roligt att få jobba med de yngre killarna och även seniorkillarna. Jag har ju gått igenom allting själv, jag har haft stor succé och kanske inte några fiaskon men helt klart saker som inte fungerat under karriären. Därför känner jag att jag kan hjälpa i alla situationer. De frågor som förarna har kan jag svara på, säger Nicki Pedersen.

Så här långt har inte jobbet innehållit några negativa överraskningar. Tvärtom så har han fått positiv feedback.

- Annons -

– Det har fungerat som vi hade tänkt oss, jag tycker att det känns väldigt positivt så här långt. Det är många som tycker att det jag gör är väldigt bra för sporten.

Att vara förare och ledare samtidigt har inte varit några konstigheter. När han gick in i förbundskaptensrollen gjorde han det med ett tydligt mål.

– Det går jättebra i Polen och Danmark, i och med att jag kör fortfarande så är jag inne i sporten hela tiden. Vi ska ta Danmark tillbaka till toppen och det tror jag vi kan göra i och med att jag försöker hjälpa till in i minsta detalj.

Att vara förare och förbundskapten samtidigt har inte varit några svårigheter så här långt,

Om en dryg vecka är det dags för Lag–VM i Wroclaw. En av de stora frågorna har varit huruvida Nicki ska ta ut sig själv eller inte. Det är fortfarande inte helt klart hur det blir.

- Annons -

– Topp 3 i laget är redan klart, GP-förarna ska naturligtivs köra. Sen har vi två platser kvar, där funderar jag lite på hur vi ska göra. Jag önskar själv att kunna hjälpa laget utan att köra själv, men det får vi se hur det blir.

Nicki upplever att många har fått en ny bild av honom när man ser hur han arbetar med förarna. Många upplever att han är betydligt mer sympatisk nu än när han själv ställer sig på banan.

– Det är många i publiken som inte har känt Nicki Pedersen, när jag tar på mig hjälmen så kär vi speedway och då kör vi hårt. I min position som jag har nu vill jag hjälpa till och då är jag en trevlig person. Det är skönt att folk ser den andra sidan när hjälmen inte är på, avslutar Nicki Pedersen.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna