- Annons -

Nazar Parnicki bäst i Riga – Henriksson blev bäste svensk

Den andra av totalt tre deltävlingen i SGP2 avgjordes under fredagen i lettiska Riga. Och det blev en spännande tävling.

- Annons -

Grundomgången i Riga vanns av Nazar Parnicki från Ukraina med endast en tappad poäng, 14. Det gav honom en plats i semifinal och med sig dit fick han Sebastian Szostak, Mathias Pollestad, Bastian Pedersen, Jakub Krawczyk, Wiktor Przyjemski, Casper Henriksson och Mikkel Andersen.

Fån semifinalerna tog sig sedan Nazar Parnicki, Wiktor Przyjemski, Jakub Krawczyk och Mikkel Andersen vidare till finalen.

Casper Henriksson blev bäste svensk med sjundeplats efter att ha åkt ut i semifinal. Foto: Erik Kruse

I finalen gick polacken Jakub Krawczyk omkull på eget bevåg i första kurvan och uteslöts. I omstarten blev det en hård kamp om första platsen men danskens Mikkel Andersens hårda satsning slutade med att han gick omkull på det sista varvet. Därmed kunde ukrainaren Nazar Parnicki passera mållinjen som segrare följt av Wiktor Przyjemski och Mikkel Andersen blev trea och fick kliva upp på pallen.