- Annons -

När kommer publiken tillbaka?

Tiden går fort, idag är det redan 29 april. Säsongen ska snart dra igång efter en lång vinter. Visst låter det härligt? Vad som är mindre härligt är att läktarna fortfarande gapar tomma och att vi egentligen inte vet mer nu än när vi avslutade säsongen förra året.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Tomma läktare är någonting som man tyvärr har fått vänja sig vid numera. Vi är många som önskar att man skulle få återvända till idrottsarenorna runtom i landet. I nuläget är det extremt oklart när det faktiskt blir verklighet med åtminstone lite publik på läktaren. Det vi nu vet med säkerhet är att det var ett klokt beslut att flytta säsongen till den första juni. Lättnaderna som skulle komma tredje maj kommer som bekant tidigast 17 maj.

Allt är dock inte nattsvart, utomlands har man börjat ha lättnader i publikfrågan. I England var det 8000 åskådare på fotboll i förra veckan och det kommer ytterligare lättnader inom kort. I Polen kommer man från och med 15 maj kunna välkomna 25% till arenorna. Tänk vad fantastiskt om det kunde bli verklighet med 500 åskådare på läktaren i Sverige, det skulle inte bara bli härligare stämning utan även vara extremt viktigt för klubbarnas ekonomi.

Avslutningsvis hoppas jag att vi är på rätt väg, att de kommande veckorna är slutet på tiden då läktarna ekade tomma. Speedway ska köras med publik, så enkelt är det. Hoppas vi ses på läktaren snart speedwayvänner.
Adam Holman
foto: Bengt Almgren
Gillar du speedwayfans.se? Jag skulle vara tacksam om ni ville hjälpa mig i mitt arbete att upprätthålla sidan genom att swisha några kronor till 1230908236. Varje krona hjälper mig mycket, inget bidrag är för litet allt är välkommet.

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna