- Annons -

Mina tio favoritförare från GP-serien “han är djävulen själv”

I dagens text kommer jag att plocka ut mina favoritförare som har kört minst en hel säsong i Grand Prix serien. Det behöver inte nödvändigtvis vara de som varit bäst utan kan även vara de som har gjort någon form av intryck på mig.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

1.Tony Rickardsson 
Som svensk känns det ganska självklart att ha Tony Rickardsson som favoritföraren i Grand Prix historien. Tonys enorma framgångar har gjort väldigt mycket för sporten i Sverige. Sex VM guld är extremt imponerande och därav en given etta på min lista.

2. Darcy Ward
Darcy Ward var en spektakulär förare som var fantastiskt bra på att köra om och hitta luckor som inte fanns. Darcy hade en sällan skådad talang och det är ett tragiskt öde som drabbade honom. Om Darcy inte skulle ha skadat sig skulle han enligt mig varit snudd på garanterad minst en VM titel under karriären.

3. Chris Holder
Chris Holder har jag alltid tyckt om. Jag följde honom när jag var en liten pojk och tittade på matcher i Gislaved. Jag gillar hans körstil och den glädje man kan se då han nästan varje gång kör på bakhjulet över mållinjen. Holder har varit en fantastisk förare och har vunnit ett Vm guld. Trots det tror jag att hans personlighet är det som satt djupast avtryck på mig.

- Annons -

4. Greg Hancock
Speedwayens gigant under många år. Blev världsmästare 1997 och hade framgångsrika säsonger därefter. Det skulle dock dröja till 2011 innan Greg blev världsmästare igen. När karriären avslutades 2020 hade Greg fyra VM guld. Han är alltid sympatisk och ett tag kändes det nästan som att han skulle köra speedway för evigt.

5. Fredrik Lindgren 
Den bästa svensken vi haft i GP-serien sedan Tony Rickardsson. Kämpar stenhårt för att vinna VM-guld och det skulle vara precis vad svensk speedway skulle behöva för ett ökat intresse. 

6.Tai Woffinden
Tai påminner lite om Darcy i sin förmåga att hitta luckor som inte finns. En riktigt underhållande förare som alltid ger allt.  Tai gör mycket gott för välgörenhet och jag beundrar hans lugn under tävlingarna. Får han vara skadefri kommer det komma fler VM guld.

7. Bartosz Zmarzlik
Utan tvekan världens bästa förare just nu. Han levererar alltid i alla ligor och det känns som att han vinner varje heat han ställer upp i. Jag vill påstå att Rickardsson rekord på VM titlar är hotat om Zmarzlik får varas hel och kan fortsätta sin karriär. Jag tror att Zmarzlik tar sin tredje raka titel i år.

- Annons -

8. Nicki Pedersen
Sportens kanske mest kontroversiella förare. Alltid sympatisk före och efter tävling men djävulen själv under tävlingen. Har varit inblandat i många situationer på banorna genom åren och är alltid enligt honom själv lika oskyldig. Alla har en åsikt om honom men faktum är att det kommer bli tomt den dagen han avlsutar karriären.

9. Jason Doyle
Kom in i GP serien när han var över 30 och har vunnit ett VM-guld sedan dess. Hade haft chans på några till om det inte vore för alla skador. Har ett starkt minne av när han kom på kryckor till en halv säsong,han kunde knappt gå men han kunde köra speedway. Doyle är för mig ett bra exempel på att ingenting är omöjligt.

10.  Antonio Lindbäck
Hade Antonio inte varit så ojämn hade han blivit världsmästare. När allt stämde för honom var han svår att slå. Tråkigt tycker jag att han avslutade karriären när han endast var 35 år gammal.
Adam Holman
foto: Erik Kruse

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

  1. Jävligt skönt o slippa se nicki som skadat många ta bort honom snabbt o på grund av att darcy blev skadad o efter Tony måste jag nog ta Greg som den allra bästa o justa föraren o social o hjälper många 👍👍👍👍👍

  2. Kul att läsa det du skriver och speciellt om dessa tio. Håller med om mycket av vad du skriver. Keep it Up. Och man behöver ju allt man hittar om sporten i dessa magra speedwaytider som pandemin orsakar.
    Abstinensen är svår.

  3. Nicki är en profil på gott och ont. Ramlade poängen in så var han väldigt trevlig, uteblev de så skällde och gapade på allt och alla, lägg därtill att han emellanåt ägnade åt farlig körning för medtävlande.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna