- Annons -

Mina favoritförare från Bauhausligan “han tar sig alltid tid”

Igår skrev jag om vilka som är mina favoritförare i GP-serien genom tiderna. Idag har turen kommit till den svenska Bauhausligan. Samma sak gäller idag, det är inte alltid de bästa förarna på banan utan det är förarna som på något sätt gjort intryck på mig. Tilläggas då att jag är 20 år och jag kommer bara ta upp de som kört under den tiden jag följt Bauhausligan. Dela gärna med er av hur er lista hade sett ut det är roligt att se.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

1. Chris Holder
Som jag skrev igår så är Chris Holder speciell för mig. Mina första autografer när jag var liten grabb har jag fått från honom. När jag var liten gick jag på många matcher i Gislaved och Holder blev snabbt en favorit då han alltid tog sig tid. När jag blev äldre fortsatte Holder att göra ett bra intryck på mig. När det för några år sedan var dags att skriva gymnasiearbete ställde han upp på en telefonintervju. Lite roligt är att det faktiskt är den första intervjun jag någonsin gjorde.

2. Piotr Protasiewicz
Mannen som gav klubbhjärta ett ansikte. Jag beundrar pepe för att han stannade 20 år i samma klubb. Det är sällsynt i alla sporter och kanske ännu mer sällsynt inom speedwaysporten. Riktigt häftigt och beundransvärt i mina ögon.

3. Bartosz Zmarzlik 
26 år och redan hunnit göra 9 säsonger i Vetlanda. Är han nästa pepe må tro? Med ett snitt på 2,791 från säsongen 2019 är Zmarzlik utan tvekan den bästa föraren jag hittills har hunnit uppleva i mitt drygt  20 åriga liv.

4. Peter Karlsson
Peter Karlsson har 32 säsonger i svenska Bauhausligan. Det är beundransvärt och jag tycker att han körde bra ända tills den dagen han lade av.

- Annons -

5.  Andreas Jonsson
Var under hela min uppväxt och några år innan en riktigt bra och stabil förare i svenska Bauhausligan. Alltid sympatisk och körde för laget.

6. Greg Hancock
Bjöd alltid på ett leende i depå och var ett tag näst intill oslagbar på banan. En saknad profil inom sporten. Mitt favoritminne är nog ändå när han 2015 tröttnade på Nicki och drog ner honom i marken i Motala. Finns på youtube för den som vill återuppleva det.

7. Nicki Pedersen
Sportens bad boy. Man älskar honom i sitt lag men hatar honom i motståndarlaget. Bjudit på många bra heat genom åren men han har också gjort mig förbannad många gånger om jag ska vara ärlig.

8. Oliver Berntzon
Olivers karriär har jag följt från det att han fick göra sitt första heat i Bauhausligan tills idag när han är GP förare och en stjärnförare i svenska ligan. Är redan bra men kan bli vår nästa storstjärna om han höjer sig en nivå till. Alltid trevlig och tar sig alltid tid för en intervju.

9. Pontus Aspgren
En förare som jag tycker har utvecklats mycket de senaste åren. Har potential att kvala in till GP och var nära för två år sedan då endast ett motorras kom i vägen. Även han en förare som alltid tar sig tid att prata eller svara på frågor. Sådana förare beundrar jag mycket.

10. Emil Sayfutdinov
Sevärd förare som bjudit på många bra heat i Sverige. Jag tänker speciellt på heatet i Kumla då han på sista varvet tar sig förbi två förare och i sista kurvan mer eller mindre åker på staketet. En förare jag gärna skulle se komma tillbaka till svensk speedway.
Adam Holman
foto: Erik Kruse
Gillar du sidan? Jag skulle vara tacksam om ni ville hjälpa mig i mitt arbete att upprätthålla sidan genom att swisha några kronor till 1230908236. Varje krona hjälper mig mycket då arbetet med sidan tyvärr medför mycket utgifter, inget bidrag är för litet allt är välkommet.

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna