- Annons -

Milo Sjöö: ”Största målet är Polen och SGP”

På 50-talet kördes det speedway i Jönköping på Junestadion där flera världsstjärnor körde. Sedan dess har speedwayen varit liten i staden fram tills idag när Milo Sjöö återigen satt staden på speedwaykartan.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

14-årige Milo Sjöö från Jönköping kör 85cc för smålandsklubben Nässjö SK och hans intresse för speedway började i tidig ålder.

– Det hela började med att pappa tog med mig på matcher när jag var liten och där väcktes mitt intresse. När jag sedan fick min första crosscykel så var jag sugen på att testa speedway, vilket jag gjorde på Nässjös speedwayskola när jag var 8 år gammal. Sedan dess är man fast.

Milo beskriver att det bästa med speedway är adrenalinet som pumpar genom kroppen, farten och de tajta tuffa heaten på banan.

- Annons -

Hur tycker du att fjolårets säsong gick?

– Jag hade förväntat mig mer av förra årets säsong men är ganska nöjd ändå.

Det finns flera ögonblick som satt sig under karriären men det som Milo minns bäst är EM i Danmark 2021. Han säger att det var en väldigt rolig och snabb bana att köra på.

Nu är siktet inställt på 2023 års säsong där han fortsätter köra 85cc och kommer köra i par-serien.

- Annons -
14-årige Milo Sjöö gör kommande säsong sin sista på 85cc

Vad är målsättningen för 2023 års säsong?

– Mina mål med den kommande säsongen är att bli uttagen till större internationella tävlingar och prestera bättre både individuellt och i par. Jag vill också förbättra mig på olika moment och lära mig det jag inte fått göra än under min tid på 85cc.

När det gäller målet i stort är Milo Sjöös absolut största mål att få köra i Polen och SGP-serien. Han avslutar vår intervju med att polacken Bartosz Zmarzlik är den föraren han är mest imponerad av på grund av hans speciella körstil, men att han alltid har hejat på britten Tai Woffinden.

Viktor Stendahl
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36


- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna