- Annons -

Mikael Teurnberg om att försvara guldet: ”Lite psykologi i det”

Dackarna vann under den gångna säsongen SM-guld. Nu ska det försvaras, någonting som historiskt sett inte varit helt enkelt.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

På tisdag är det dags för en ny säsong. Även om det är kort tid kvar innan tejpen går upp i det första heatet för säsongen så kan det vara svårt att se hur man ligger till.

– Efter att det har gått några matcher brukar man kunna se hur det sätter sig, det är alltid lite nervöst här i början. Jag känner mig förhoppningsfull och tycker det är ett bra lag, men man vet aldrig. Jag har varit med så länge så jag vet hur lite det är som gör skillnad, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg till Speedwayfans.se.

Hur är det att gå in i en säsong som regerande mästare?

- Annons -

– Det är ganska tufft att försvara ett guld, det är lite psykologi i det. Man är ett jagat byte, det är en skön känsla att jobba vidare med när man vunnit ett guld. Men det är inte så ofta man försvarar ett guld, oavsett om det är SM-guld eller VM-guld. Vi ska försöka göra det, men det är sju andra lag som också vill vinna. Det skulle vara kul med en ny final.

Hur har du resonerat när du byggt laget?

– Det var svårt att behålla alla. Sen ger det sig självt, vi ville ha in en till svensk, då blev det Lahti. Jag ville behålla Daniel Bewley, Rasmus Jensen, Brady Kurtz och Andzejs Lebedevs. Det är tunga pjäser, sen efter det är det nästan fullt. Då får man ta några backups, till exempel David Bellego och Ryan Douglas.

Andzejs Lebedevs stannar i klubben.

– Jag är nöjd med laget, det har sett bra ut på försäsongen. Sen gäller det att man har lite flytt med skador och så, och att de prickar formtoppen ett par stycken. Det är ofta det som gör att det går bra.

- Annons -

Det finns några lag utöver sitt eget som Teurnberg tycker ser starka ut.

– Västervik, Lejonen och Piraterna ser bra ut. Indianerna är med starka, Smederna ska man aldrig räkna bort. Är det några förare som har 1.2-1.3 i snitt nu som får runt 1.7 under säsongen så gör det stor skillnad. Det är bara att köra på, avslutar Mikael teurnberg.

Dackarnas trupp
Dan Bewley, 2.082
Brady Kurtz, 1.789
Andzejs Lebedevs, 1.787
Rasmus Jensen, 1.782
Ryan Douglas, 1.404 (NY)
David Bellego, 1.385 (NY)
Timo Lahti, 1.370 (NY)
Filip Hjelmland 1.152
Noel Wahlqvist, 0.500
Avon Van Dyck, 0.500

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna