- Annons -

Mikael Karlsson: ”Kommer inte ta något eget beslut”

Mikael Karlsson är grenchef för speedwayen och isracingen på Svemo. I och med att flera ryska förare tävlar i Sverige så följer Svemo utvecklingen i Ukraina noga.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway Bild av reklam för ESS-play.

Situationen mellan Ryssland och Ukraina påverkar alla på olika sätt. Kriget kommer få konsekvenser, exakt vilka vet vi dock inte i nuläget. För speedwayens del så är bland annat regerande världsmästaren Artem Laguta från Ryssland. I Sverige tävlar han för Västervik. Frågan är dock om det kommer bli några ryssar i Sverige 2022?

Mikael Karlsson vill först och främst betona hur fruktansvärd situationen som uppstått är.

– Det är fruktansvärt det som händer, sporten känns verkligen sekundär i det här fallet. Jag tänker på alla de som drabbas av den hemska situationen.

- Annons -

Nog för att sport kanske inte är det första man tänker på i det här fallet, men det är ändå intressant att höra hur Mikael tänker kring det sportsliga.

– Vi kommer inte ta något eget beslut om huruvida ryssar ska få köra i Sverige eller inte utan vi kommer följa det allmäna regelverk som gäller när vi kommer fram till säsongstarten för vår del. Det är ju ett tag tills dess, hur situationen ser ut då vet vi ju inte, avslutar Mikael Karlsson.

Adam Holman
foto: Roffe lundstedt

Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna