- Annons -

Mikael Holmstrand: ”Komplex situation”

Rysslands invasion av Ukraina får konsekvenser för alla. En av frågorna är huruvida ryska förare ska få köra i den svenska ligan 2022?

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway Bild av reklam för ESS-play.

ESS ordförande Mikael Holmstrand berättar i ett meddelande till speedwayfans.se hur han ser på det inträffade.

– Det är otroligt sorgligt det som sker i Ukraina. Ett land vi kan relatera till som europeiskt och ”nära” inte minst inom just idrotten där vi så sent som förra året föll mot deras landslag i herrarnas fotbolls-EM. Många minns säkert även de stora mängder av svenska fans som var i Kiev under fotbolls-EM 2012. En stad som nu bombas av sitt grannland på grund av en galen ledares skeva världsbild.

Holmstrand berättar hur ESS resonerar kring ryssarnas vara eller inte vara i den svenska Bauhausligan. Där finns det några olika scenarion som man tittar på.

- Annons -

– För vår del har vi ett par månader kvar till säsongsstart men vi följer givetvis utvecklingen noga och har påkallat ett möte med förbundet för att diskutera situationen tillsammans och de eventuella scenarion vi kan komma att ställas inför. Det är en komplex situation med många parametrar. Hur ser man till exempel på landslag kontra enskilda idrottare, hur agerar andra länder, hur ser det ut med dubbla medborgarskap och licenser och så vidare?

Från ESS sida tvekar man inte att ta till åtgärder mot ryska förare.

– Vi följer givetvis övriga idrottsrörelsens aktiviteter och kommer ställa oss bakom eventuella sanktioner till 100%. I ett extremt läge som detta får det aldrig råda några tvivel kring hur den moraliska kompassen pekar och det ansvar som följer med den, avslutar Mikael Holmstrand.

Adam Holman

Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig och mer eller mindre nödvändig för att det ska gå att lägga ner tid på detta. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

  1. Ni tror att det ska rätta till sig på ett par månader 🤮🤮hoppas ni inte låter ryssarna köra i Sverige då ska jag aldrig mer gå på speedway

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna