- Annons -

Mikael Holmstrand inför den andra finalen: ”fem poäng är inte mycket”

Lejonen har fem poängs uppförsbacke inför hemmamötet med Smederna. Lagledare Mikael Holmstrand delar med sig av sina tankar inför finalen.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Under tisdagskvällen körs den andra finalen mellan Lejonen och Smederna i Gislaved. Lejonen behöver vinna med 48–42 för att bärga klubbens tredje SM-guld.

Mikael tycker att laget slarvade bort några poäng i Eskilstuna.

– För vår del kändes det som att vi kunde fått med oss ett ännu bättre resultat från Eskilstuna. Vi har inte flyt och det görs en del misstag som kostar oss poäng. Samtidigt gissar jag att Smederna också tycker att de kunde fått nån poängs större försprång. Så är det ju ur det egna lagets perspektiv.Men på det stora hela gör vi en bra bortamatch, säger Mikael Holmstrand.

Hur går tankarna inför det avgörande finalen?

- Annons -

– Nu laddar vi för en sista kraftsamling och för att ta första vinsten för året mot Smederna. Vi ska plocka hem 48 poäng och hur vi gör det spelar mindre roll. Vi har många förare som kan bära laget men vi måste göra en helgjuten insats på varje position. Vi vet att Smedernas strategi med 6 förare som alla kan täcka upp för varandra har varit vinstgivande i år så för vår del handlar det om att få ett par av dem att ha en sämre dag. Vi möter ett komplett lag men vi har visat i ett par matcher under slutspelet att vi har kapacitet att köra väldigt bra som lag och det behöver vi göra nu.

Lejonen och Bartosz Zmarzlik behöver vinna med sex poäng för att ta SM-guld.

Mikael berättar vad han tror kommer bli nyckeln till att vinna SM-guld.

– Nyckeln blir att få en bra start och stressa Smederna. Drar vi ifrån kommer de att toppa och då är det bra om de tvingas göra det så tidigt som möjligt och att belastningen på deras främsta förare blir stor samtidigt som några andra inte kommer in i rytmen. 5 poäng är inte mycket och det kan lätt bli stressigt när man känner flåset i nacken. Pressen ligger helt på Smederna utifrån årets resultat och deras vinstrika historia de senaste åren. Men vi ska göra allt för att kunna bjuda upp till en bra fight och knycka guldet från dom.

Lejonen väljer att göra några förändringar i laget jämfört med matchen i Eskilstuna.

– Vi gör två ändringar i laget där Hampel/Berge utgår till förmån för Dudek/Basso. Hampel har gjort det grymt bra men hemma har vi sett en lite högre lägstanivå från Dudek, som dessutom är en fantastisk paråkare vilket kan bli viktigt. Berge har inte haft någon fart under en längre tid medan Basso med sin frejdiga åkning kan störa vem som helst om han kommer iväg bra. Tillsammans med de fem övriga som varit ryggraden i årets lag ska vi dra ihop de nödvändiga 48 poängen, avslutar Mikael Holmstrand.

Adam Holman
foto: Erik kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna