- Annons -spot_img

Mikael Holmstrand: ”Gäller att vi är lyhörda”

ESS ordförande Mikael Holmstrand berättade under gårdagens upptaktsträff hur ESS arbetar med publikfrågan nu när det inte är några restriktioner.

- Annons - ad

Det är en härlig tid för alla speedwayälskare nu när det snart är dags att dra igång säsongen. Mikael delar med sig av hur känslan är just nu.

– Det känns extra roligt att kunna välkomna våra supportrar tillbaka till arenorna efter två år med pandemi. Det är ju det här som man har längtat efter hela vintern, säger Mikael Holmstrand i C mores upptaktsträff.

Trots att det har varit begränsat hur mycket publik man fått släppa in de senaste åren så mår klubbarna bra.

– Det har varit några tuffa år men samtidigt väldigt nyttiga år. När intäkterna inte finns så måste man rannsaka sig på kostnadssidan och dra in på utgifterna. Många klubbar har gjort väldigt nyttiga genomlysningar av sin verksamhet, det tar vi med oss. Vi behöver sunda starka klubbar.

Fokus på den kommande säsongen ligger i stor utsträckning på att få publiken att komma på matcherna.

– Vi jobbar med det på lite olika sätt inom ESS. Vi har lyckats bygga en ligaaktivitet inom ESS under de här åren där vi har en del resurser. Vi investerar bland annat i marknadsföring gemensamt och stöttar klubbarna. Vi har haft mycket större medial synlighet de senaste åren, och det är viktigt. Vi behöver attrahera nya målgrupper och få tillbaka publiken.

Hur svårt kommer det bli?

– Vi tror att det finns ett sug, det finns en kärnpublik som är trogen, oavsett väder,vind och nästan vilken serie man kör i också. Det vi behöver är att motivera nya besökare att inte fastna i TV–soffan med den underhållning som är där. Vi måste se över våra evenemang och se till att de blir proffsiga.

Mikael utvecklar sitt resonemang.

– Det är en kombination av den sportsliga upplevelsen och den övriga upplevelsen. Att hemmalaget går bra och vinner är en del i publikframgången. Man kan kanske ta en hemmaförlust om du har sett bra racing till exempel. Jämna matcher och att det finns favoritförare med lokal anknytning är viktigt tror jag. Det gäller att jobba med helheten och vara lyhörda för vad publiken vill ha, säger Mikael Holmstrand.

Hela upptaktsträffen går att se här fram tills klockan 14:00

Adam Holman
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna