- Annons -

Michael Olsson “Alltid Min favorit”

Under en tid framöver kommer några av landets speedwayexperter att ta ut sina tio favoriter från Elitserien genom åren. Först ut är en av programledarna för speedwaypodden på Sveriges Radio Michael Olsson.

- Annons -

1.Emil Sayfutdinov – Alltid min favorit. Superryssens fartfyllda åkning och otroliga omkörningar i framför allt Vetlanda är saknad i Elitserien
2.Greg Hancock – Helt given här. Hancock hade allt som förare; starterna, den estetiskt tilltalande körstilen, farten och sportsmanship av rang. Viktig i depån, världens trevligaste kille och helt enkelt älskvärd på alla sätt.
3.Tomas Topinka – Jag minns hur tjecken under flera år var för jäkla bra i Bysarna och ständigt levererade poäng på klassiska Galgberget i Visby. Nostalgi ger honom en stark tredjeplats. 
4.Tony Rickardsson – Det vore tjänstefel att inte ha med den störste. Övriga kommentarer överflödiga.
5.Rune Holta – Ingen lista är komplett utan norsk-polacken. Jag börjar le bara av tanken på den oförutsägbare Holta. Man visste aldrig om han skulle hamna i luftstaketet eller köra åttor runt de andra.
6.Darcy Ward – Australiensaren med den alldeles för korta karriären var otroligt underhållande att se på. Ward var den typen av förare man ville skulle missa starten så att man fick se vad han skulle hitta på. 
7.Leigh Adams – Stilåkaren var bra på det mesta. Jag minns honom framför allt som en fantastisk lagåkare, vilket är något vi ser alldeles för sällan i dag.
8.Ronnie Correy – Den mustaschen ska bara in på listan! Sedan var den lille amerikanen inte direkt dålig på speedwayovalen
9.Chris Harris – Inte den britt man kanske förväntar sig att se på en topp 10-lista, men jag älskar Chris ”Bomber” Harris kämpaglöd. Gav allt i varje heat, hela vägen till mållinjen.
10.Piotr Protasiewicz – Jag har ingen känslomässig koppling till Pepe, men en förare som år efter år levererar och kör två decennier för en och samma klubb måste bara lyftas fram. Den typen av lojalitet finns inte i dagens speedway.
Adam Holman

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

  1. Skulle vilja tillägga några namn Christer Löfqvist Bysarna Sam Ermolenko Västervik Krystov Cielgelski Vetlanda Wislaw Jagus Vetlanda

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna