- Annons -

Michael Jepsen Jensen: ”Bästa sättet att vända min karriär”

Michael Jepsen Jensen har haft en tuff säsong i år. För att vända på det skulle en stor nyckel vara att ta sig tillbaka till GP-serien.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Det är till en början en fåordig dansk som ställer upp på intervju inför den viktiga tävlingen i Gislaved.

Hur ser du på tävlingen?

– Det kommer bli spännande, säger Michael Jepsen Jensen.

- Annons -

Hur ser du på dina chanser?

– Samma som alla andra, säger han med ett leende.

Banan i Gislaved har Smedkaptenen blandande erfarenheter ifrån. En sak är extra viktig på den här banan förklarar han.

– Den kan vara både bra och dålig, ibland tycker jag att det är lite för avgörande hur man sätter upp cykeln här. Förhoppningsvis hittar vi rätt, då blir det mycket enklare.

- Annons -

Skador har satt käppar i hjulet för honom i år, det har därmed inte blivit den säsong som han hoppats på. Än är det inte försent att vända på det hela.

– Jag har inte haft den bästa säsongen, jag har varit skadad i stort sett hela året. Jag har väl haft 3-4 tävlingar där jag inte varit skadad. Jag börjar känna mig bättre, jag hoppas att det vänder idag.

Naturligtvis är målet med tävlingen att ta sig in till 2024-års GP-säsong. Det skulle kunna få allting att vända fort.

– Det skulle betyda mycket, senast jag var där var det inte optimala förutsättningar. Jag hade förlorat mycket pengar året innan. Det hade varit kul att komma tillbaka, men jag vill inte vara med bara för att vara med. Ska jag vara med ska jag vara redo, jag känner att jag kan vara med i matchen om jag var vara hel. Det skulle det bästa sättet att vända min karriär i rätt riktning igen.

Kan Jepsen Jensen få en bra vändining?

Som ni känner till så tog Smedernas säsong slut i tisdags. Skadorna ställde till det ordentligt för både Michael och Smederna.

– Jag var bara med i fem av tolv matcher, de andra åren har jag varit väldigt delaktig. Det är svårt att bidra lika mycket när man är skadad, det är många saker som har spelat in. Flera av toppförarna har saknats under säsongen. Pontus kunde inte köra som vi hade planerat. Vi ville ta oss till slutspel och jag tror att vi hade kunnat göra bra saker där, nu blev det inte så.

Något besked om framtiden i Smederna har han inte att ge just nu, det får vi se längre fram.

– Jag vet inte om jag stannar nästa år, avslutar Michael Jepsen Jensen.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna