- Annons -

Maksym Drabik tillbaka i Lejonen : ” Ser fram emot att få komma hem”

Idag står det klart att Maksym Drabik är tillbaka i Lejonen till den kommande säsongen. 2022 blir hans femte säsong i klubben han anslöt till 2016.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Maksym Drabik kom till Lejonen inför säsongen 2016. Då blev det bara ett heat för den unga polacken innan han bröt lårbenet och var tvungen att avsluta säsongen. 2017-2019 var han en riktig publikfavorit på Onepartnergrouparena i Gislaved där han bjudit på makalösa omkörningar genom åren.

Drabik skrev på ett tvåårskontrakt som skulle ha sträckt sig över säsongerna 2020-2021. I vägen för styrningar i klubben kom en pandemi och kanske framförallt en avstängning för otillåten mängd injicering av näring. Drabik fick köra säsongen 2020 i väntan på dom men valde tillslut att avbryta säsongen då han mådde för dåligt psykiskt.

Fansen har länge väntat och hoppats på att Drabik ska komma tillbaka till Lejonen nu när han är tillgänglig igen. I ett pressmeddelande kommenterar lagledare Mikael Holmstrand återkomsten.

- Annons -

– Det blir lite av “fansens favorit” och “Lejonkungens återkomst” i den här signeringen. Samtidigt ska vi vara väl medvetna om att det som hänt honom med avstängning har påverkat honom som person. Vi vet inte var han står i skarpt racing läge och måste såklart ge honom tid att hitta rytmen igen. Men med vår breda trupp är vi beredda att göra detta eftersom vi vet kapaciteten, säger Mikael Holmstrand.

Holmstrand skriver även att det från Drabiks sida inte var någon tvekan om att han skulle köra för Lejonen i hans återkomst till de svenska banorna.

– Drabik själv har varit tydlig hela tiden med att den finns bara en klubb för honom i Sverige. Han har starka band till Lejonen och det var aldrig någon tvekan om att ansluta till laget igen. Han är väldigt glad över stödet han fått från oss och ser fram emot att få komma ”hem” till Gislaved igen, avslutar Mikael Holmstrand.

I och med att Maksym Drabik är klar för klubben så har man nu fyllt de åtta platser med snitt över 0.500 som ska registreras i truppen.

- Annons -

Maksym Drabik går in på snittet 1.971.

Lejonen 2022
Bartosz Zmarzlik 2.839
Dominik Kubera 2.078
Patryk Dudek 2.068
Maksym Drabik 1.971
Dimitri Bergé 1.750
Oliver Berntzon 1.642
Jakub Miskowiak 1.571
Hubert Legowik 1.250
Mathias Thörnblom 0.500
Casper Henriksson 0.500
Tony Gudbrand 0.500
Edwin Pohjantähti 0.500

Adam Holman
Foto: Erik Kruse

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna