- Annons -

Maciej Janowski om att inte få ett Wildcard: ”Kände nej tack”

Maciej Janowski fick inte ett Wildcard till årets säsong. I en intervju med Sportowefakty berättar han om hur han känner kring det.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Förra året slutade Maciej Janowski trea i GP-serien. 2023 slutade han på en 14:e plats efter att ha missat de två sista deltävlingarna på grund av en fotskada. Trots det så fick inte polacken något Wildcard till 2024. Istället kommer han vara andra reserv.

– Ärligt talat så hoppades jag att jag trots en svagare säsong skulle kunna få ett Wildcard till nästa säsong. När Phil Morris ringde mig och berättade att jag skulle vara andra reserv kände jag mig först ledsen. Den första tanken som dök upp efter det här förslaget var “nej tack”. Jag behöver inte vara andra reserv. Jag vet att min plats är bland de ordinarie förarna, säger Maciej Janowski i en intervju med WP SportoweFakty.

Efter att ha funderat ett tag valde han dock att tacka ja till frågan om att vara reserv.

- Annons -

– Efter att den första chocken lagt sig tänkte jag att speedway är mitt jobb, att jag representerar mitt land och mina sponsorer. Jag kom fram till att om det finns möjlighet att vara med i en omgång 2024 så är det värt att ta vara på det. Det kommer dock att vara för skojs skull, eftersom kampen om världsmästerskapet inte längre kommer att stå på spel.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna