- Annons -spot_img

Ludvig Selvin “jag har aldrig levt ett svenssonliv”

Ludvig Selvin kommer från en riktig speedwayfamilj. Hans pappa körde för Vargarna och han har även två storebröder som kör. Mycket har därför handlat om speedway i Ludvigs liv. Nu gör han sin andra säsong på stor cykel och ser fram emot att fortsätta sin utveckling.

- Annons - ad

När Ludvig Selvin var sju år testade han på att köra speedway. Mycket tack vare att han har en pappa som har kört speedway och två bröder som också kör speedway. Exakt vad han fastnade för med sporten är svårt att säga. Det är däremot klart att hans liv har påverkats mycket av det.

– Jag kommer från en riktig speedwayfamilj och testade att köra själv när jag var sju år. Det är svårt att minnas vad det var jag fastnade för men jag tror att det var farten. Speedway har varit hela mitt liv, jag har aldrig levt ett Svenssonliv utan jag har levt ett speedwayliv, säger Ludvig Selvin.

Förra året beskriver Ludvig som utvecklande och roligt.

–Det var utvecklande, jag hade väldigt kul. Jag lärde mig mycket, det var mitt första år på stor cykel. Det kunde ha gått bättre kunde ha gått sämre men jag är nöjd.

Indianerna är en klubb som satsar mycket på sina unga svenska killar. Ludvig tycker att det är roligt att köra för en klubb som tar ansvar för svensk speedway.

– Det är kul och skönt att veta att de satsar. Att de bryr sig om en är någonting som vi förare verkligen märker.

Målet med säsongen är att etablera sig i Bauhausligan och ta så mycket poäng som möjligt i Allsvenskan.

– Jag vill slå mig in i elitlaget. Jag tror det är viktigt att satsa på att ha roligt om jag ska ta mig dit. Sedan vill jag ta mycket poäng i Allsvenskan om den kommer igång som planerat.

Säsongsinledningen har varit bra även om han har haft lite motorproblem.

– Jag har haft lite problem med mina motorer, några ha skurit. Nu verkar det vara fixat och det gick bra i tisdags. Jag tycker att det känns bra.

Som förare beskriver Ludvig att han inte tar så mycket risker men att han måste bli bättre på att starta.

– Jag försöker att inte ta så mycket onödiga risker. Jag är rätt så stabil skulle jag säga. Jag måste bli bättre på att starta. Det är svårt att beskriva sig själv.

Ludvig har många speedwayminnen, det är därför svårt att välja vilket som är hans bästa.

– Oj jag har många, det blir svårt. Jag har inte hunnit vara med så länge på 500cc men jag har många fina minnen på knatte. Det som ligger mig varmt om hjärtat var när jag var liten och cyklade runt på matcher med mina kompisar när våra storebröder körde. Körmässigt så är det när jag tog USM brons, avslutar Ludvig Selvin.
Adam Holman
foto: Erik Kruse
Gillar du speedwayfans.se? Jag skulle vara tacksam om ni ville hjälpa mig i mitt arbete att upprätthålla sidan genom att swisha några kronor till 1230908236. Varje krona hjälper mig mycket, inget bidrag är för litet allt är välkommet.

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna