- Annons -

Linus Sundström satsar på svenska ungdomar: ”Jättekul att få ge tillbaka till sporten”

Linus Sundström arrangerar träningar för ungdomar. Konceptet kallas för Svemo Track Racing Days och har varit väldigt uppskattat så här långt.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Linus Sundström har under säsongen 2023 genomfört flera träningar för unga svenska förare. Bredden är viktig i den här satsningen.

– Tanken är att vara med som ett stöd och hålla i träningar för förare som är under 21. Jag har fokuserat på bredden, jag har inte bjudit in de som är med i landslaget. Det är framförallt fokus på förare som är i division 1 och Allsvenskan. Jag har gjort en lite mindre grej i Avesta i samband med första träningen där, sedan har vi haft två jättebra helger i Motala och Hallstavik, säger Linus Sundström

– I Motala var det ett rent 250- läger, då var landets samtliga 250-förare på plats. Förra söndagen i Hallstavik var det både 250 och 500-förare med. Då var det sex förare som körde 250 och sex som körde 500, fortsätter han.

- Annons -

Med sig som hjälp har han haft flera profiler inom sporten. Det stora fokuset ligger på körningen.

– Tanken är att försöka lära ut vad de ska tänka på för att ta sig vidare. Det blir mycket körning och tips. I Motala hade jag Daniel Davidsson med mig och i Hallstavik hade jag hjälp av Andreas Jonsson. Jag är som en tränare, jag ger mycket råd till förare och föräldrar. Det är viktigt att skapa en trygghet hos föräldrarna så att de vet att de har någon att fråga om cyklarna.

Linus Sundström delar med sig av tips till förare och föräldrar.

Hur har uppslutningen varit så här långt?

– Den har varit riktigt bra, speciellt i Motala. Då skickade jag ut inbjudan till samtliga och inom 48 timmar hade alla tackat ja. Det är väldigt motiverande när man känner att förarna är intresserade och tar till sig det man säger.

- Annons -

Tanken framöver är att han ska få med sig ännu fler före detta förare som kan dela med sig av sina tips och trix.

– Viljan finns nog hos före detta förare att hjälpa med, det är många som bryr sig. Jag ska försöka involvera fler förare som kan vara med och hjälpa till. Det är ju en ny grej som inte funnits tidigare.

Att få chansen att köra mycket och även träna är väldigt viktigt, speciellt för de yngre förarna.

– Där de befinner sig i sina karriärer är det viktigt. Vi har tränat mycket konträning, det är underskattat skulle jag säga. Det är nog inte många som tränar på det, det gäller att nöta in det och förstå vikten av att få cykeln dit man vill.

Speedwayen är unik, i mångt och mycket handlar det om att lära sig själv.

– Om man tittar på alla andra sporter så finns det ju en tränare, det är ju bara speedway som inte har det. Där hoppas jag kunna hjälpa till.

Att få möjligheten att vara en del av speedwaysporten fortsatt är viktigt för Linus.

– Det är jättekul att få ge tillbaka till sporten, annars hade jag inte gjort det här. Jag har fått in några sponsorer, till nästa år hoppas jag att jag kan få in några till. Jag känner att det är väldigt inspirerande. Jag är taggad på att fortsätta, avslutar Linus Sundström.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna