- Annons -

Linus Sundström nya rollen ”Ska fokusera på att ge dem rätt förutsättningar”

Linus Sundström meddelade i höstas att han avslutar sin aktiva karriär. Under gårdagen stod det klart att han säsongen 2022 kommer finnas med som ett bollplank till Alexander Edberg i juniorlandslaget.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

När jag når Linus Sundström sitter han i bilen påväg hem från jobbet. Det är inte bara jobbet på Svemo som kommer att bli nytt för Linus, i december började han även arbeta som säljare på plastfönster i Avesta. Någonting han trivs bra med.

– Det känns bra, det är roligt att representera ett företag som satsar på svensk kvalité. Det är goa gubbar och vi säljer en bra produkt . Jag kommer ha möjlighet att jobba med detta samtidigt som jag jobbar med juniorlandslaget så det känns riktigt bra, säger Linus Sundström.

Den kommande säsongen kommer Linus att vara involverad i det svenska juniorlandslaget. Någonting han inte behövde fundera så länge på innan han tackade ja.

- Annons -

– Intresset dök upp på en gång. Jag är sugen på att hjälpa till och som jag tidigare sagt så känner jag att jag inte är färdig med speedwayen. Det känns som en bra väg att inte klippa speedwayen helt utan fortfarande vara med på ett hörn.

Exakt vad rollen kommer innefatta får tiden visa, det handlar dock om att hjälpa förarna.

– Jag ska finnas där för förarna, vara tillgänglig, tycka och tänka. Jag var tydlig med att jag ville att Edberg skulle ha huvudansvaret även i framtiden och att jag bara ska vara med som ett stöd till förarna och Alex. Det blir lite av en nystart, förbundet har inte riktigt arbetat så här tidigare. Vi får se hur mycket tid det tar, jag ska stötta juniorerna med tips och trix på och utanför banan. Det handlar om hur man startar, kommunikation med sponsorer och andra förberedelser. Det är så mycket mer än bara de fem minuterna man kör en tävling på.

I framtiden kommer det även bli mer fokus på att ungdomarna ska få möjlighet att träna tillsammans i landslaget.

- Annons -

– Vi kommer fokusera mycket på att ge juniorerna förutsättningar. Folk är tyvärr ofta för rädda att be om hjälp, det har inte riktigt funnits någon som har haft hand om träningar och sådant tidigare. Där hoppas jag att jag kan bidra.

Att både Linus och Alexander som ska arbeta med juniorlandslaget har erfarenhet av att köra själva tror Linus är viktigt.

– Jag tror att det är viktigt, speciellt under träningarna. Om man säger något tips så vet man hur det är att köra, man säger inte bara hur man har hört att det är. Jag tror att det är bra att jag har det så färskt, det är inte ens ett år sedan jag körde. Jag tror att det kan vara en fördel, avslutar Linus Sundström.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna