- Annons -spot_img

Linus Eklöf “Guld med Lejonen är allt som betyder någonting”

Linus Eklöf bytte till Lejonen då Smederna valde att inte köra i Bauhausligan förra säsongen. Han trivdes bra i klubben och valde att stanna ett år till. I år siktar han på att bidra mycket och han berättar att guld är det enda som räknas.

- Annons - ad

Linus testade att köra  speedway relativt sent. Han hade åkt en del cross tidigare och kom in på speedway då hans pappa skulle sponsra Magnus Zetterström.
– Det började med att min pappa sponsrade Magnus “Zorro” Zetterström när jag var liten. Jag hade åkt lite cross tidigare och tyckte att det skulle vara kul att testa på. Jag började ganska sent, jag var 13.  Det gick ganska bra direkt så jag tyckte det var roligt och fortsatte. Jag körde i knattelandslaget redan min andra säsong så på den vägen var det, säger Linus Eklöf.

2020 beskriver Linus som ett lustigt år, han var beredd att köra i Smederna men när säsongen väl kom igång blev det Lejonen som blev hans klubb.
–  Jag hade förberett  mig för att köra, sedan var det sagt att blir det ingen publik så blir det ingen säsong. Sedan blev det säsong iallafall. När jag fick reda på att Smederna inte skulle vara med började jag leta efter en ny klubb. Jag pratade med ett gäng klubbar innan Lejonen nappade. Jag är nöjd med hur det blev, jag skulle bara åka några matcher i Lejonen men blev ordinarie istället.

Att valet föll på Lejonen berodde på att de var de enda som gjorde plats för Linus.
– Alla lagen var ju nästan fulla men Anders skapade en plats för mig. Han sa att jag skulle få en handfull matcher men jag lyckades väl bevisa någonting så jag fick vara med mer än planerat.

En fördel med att köra i Lejonen var att det var lite mindre press än att köra i Smederna. Linus hade innan han kom till Lejonen kört hela sin Elitseriekarriär i Smederna.
– Jag hade kört ihop med de flesta i Lejonen tidigare i och med att man kör i flera länder och så. Det var lite skönt att komma till en hemmamatch som inte var i min hemstad. När jag var färdig med matchen var det bara lasta bussen och åka hem. Det var inte så många som skulle prata och ha en massa synpunkter.

Att välja bort Smederna till säsongen 2021 var inte enkelt för Linus.
– Det var självklart tufft. Jag tyckte att Lejonen gav mig ett stort förtroende och det kändes väldigt bra 2020. Jag kände att jag vill testa att köra här en hel säsong .

Som förare beskriver Linus att han är startsnabb och svår att köra om.
– Att beskriva sig själv är svårt men jag skulle säga att jag är startsnabb och svår att köra om. Jag är kanske inte jättebra på att köra om men hoppar jag iväg så är jag svår att köra om. Jag gör sällan misstag på banan.

Målet med 2021 är solklart. Det är bara guld som räknas.
– Vi ska vinna guld med Lejonen. Det är det enda som betyder någonting. Sedan hoppas jag kunna vara en bidragande del till att vi går hela vägen.

Under vintern bröt Linus foten, någonting han inte tror ska störa honom alltför mycket.
– Självklart störde det min försäsongsträning lite. Jag gynnas av att säsongen sköts upp. När säsongen är igång kommer jag vara mer än redo.

Linus bästa speedwayminne än så länge är det första guldet med Smederna.
– Första guldet med Smederna var speciellt  Jag har varit med om konkursen, att ta upp laget till Elitserien igen och hela den resan. Att sedan få vinna guldet kändes väldigt speciellt för mig, avlsutar Linus Eklöf.
Adam Holman

Läs fler artiklar på speedwaynyheter.se

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna