- Annons -

Lindgren tillbaka på banan där Lag-VM karriären startade:” Guldet i Vojens är favoriten”

Under tisdagskvällen går Sverige in i Lag–VM. Fredrik Lindgren berättar om förutsättningarna inför kvällen, vi blickar även tillbaka några år.

- Annons -

Sverige, Storbritannien, Tjeckien och Tyskland. Där har ni lagen som gör upp i Wroclaw under tisdagen. Kan Sverige utmana britterna och ta en finalplats?

– Jag ser på det som en möjlighet att ta oss till final, det är det vi siktar på. Det blir viktigt att alla presterar det bästa man kan och minimerar sina misstag, säger Fredrik Lindgren.

Fredrik var med om en hård smäll i Målilla förra lördagen, nu är det dock bra med honom igen. Han har hunnit köra i Polen sedan dess.

– Jag åkte på en hjärnskakning och hade ont i nacken, men det var ingen fraktur. Det var några dagar med huvudvärk men nu körde jag i helgen och det gick bra.

- Annons -
Det var en hård smäll, men nu är Lindgren återställd och redo. Foto: Erik Kruse

Det pratas mycket om banan i Wroclaw, de vi har pratat med berättar att den kräver mycket kraft. Fredrik bekräftar den bilden.

– Det gäller verkligen att få till hojen så att bakhjulet sitter i backen, man behöver fart . Det är en väldigt stor och bred bana så det är svårt att åka och blocka här.

Lag-VM är uppskattat av de flesta som följer speedwaysporten. Fredrik är inget undantag.

– Jag tycker det är roligt, jag har längtat efter Lag–VM. Det är en roligare tävlingsform än Speedway Of Nations, vi är lite fler killar och vi har alltid en bra vecka tillsammans.

Har du några favoritminnen från din Lag–VM karriär?

– Guldet i Vojens 2015, är mitt favorit. Man har ju hunnit med några Lag-VM, debuten kom här i Wroclaw 2005.

Foto: Erik Kruse

Sverige är inte favoriter inför tisdagens tävling, värt att notera är att Dan Bewley och Tai Woffinden i det brittiska laget representerar Sparta Wroclaw till vardags.

– Det är ganska klart att England är de stora favoriterna, de har ett bra lag på pappret och de har även två hemmaförare. Tyskland och Tjeckien är även två lag som har duktiga förare, de kan blanda sig in i leken.

Säsongen så här långt har varit bra för svensken.

– Överlag har det varit väldigt bra, jag har presterat bra i min polska klubb och jag ligger tvåa i VM. Det är väl okej så här långt, avslutar Fredrik Lindgren.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna