- Annons -

Lejonen tvingas till förändringar inför returen: ”Tur i oturen”

Lejonen vann den första kvartsfinalen mot Indianerna med 47–43, inför returmötet i Gislaved tvingas laget förändra i uppställningen.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Den första kvartsfinalen mellan Indianerna och Lejonen blev en jämn och spännande match. Till slut så var det gästerna som lyckades dra det längsta strået och lämna Kumla med en fyrapoängsledning.

Lagledare Anders Fröjd ger sin syn på förutsättningarna inför tisdagens returmatch.

– Vi leder med 4–0 i halvtid, det är 15 heat kvar. Det gäller som vanligt att alla är med och bidrar, två av deras nyckelförare har ju kört in sig lite på vår bana i och med att de körde GP-Challenge. Fricke kör alltid bra hos oss under söndagen var Stark där och körde division 1. Indianerna är en farlig motståndare så det gäller att alla är med, varje poäng är värd dubbelt. Jag tycker att förutsättningarna är bra, vi åker bra just nu och har en bra trupp. Om vi ska förlora så ska vi göra det för att de andra är bättre, inte för att vi är dåliga, säger Anders Fröjd.

- Annons -

Hur ser du på det försprång ni har inför avgörandet?

– En femetta eller två fyrtvåor i försprång tackar man ju inte nej till. Samtidigt är det ju ingenting som gör att man kan slappna av eller ställa upp laget på något annorlunda sätt. Hade vi vunnit med 10-12 poäng hade man kanske kunnat göra det.

Foto: Erik Kruse

En förare som visat klass för Gislavedslaget de senaste matcherna är Mateusz Cierniak, han saknas i tisdagens match. Han är skadad och behöver vila ett tag.

– Det är ett nyckelbensfäste som har lossnat, det är en enklare version än ett vanligt brott. Han har sagt till mig att han blir borta i 7-10 dagar. Han gör olika behandlingar med laser och sånt. Det är ju uppehåll i Polen i helgen, men tyvärr så är det ju polsk juniorifinal i Lublin på onsdagkväll. De är ju ganska hårda i Polen, så han måste nog dit och köra ett heat för att inte bli avstängd. Han ska försöka köra semifinalerna för oss om vi går vidare. Det är ingen ny skada, men den blev värre när han kraschade i helgen. Han har kört hårt tejpad men nu är det inte hållbart att köra längre.

- Annons -

Det gör att man flyttar om i laget, Casper Henriksson flyttas upp och blir ordinarie i laget. På reservplatsen tar man in Mathias Nielsen. Nielsen tar Nicolai Klindts plats i truppen, dansken är skadad och kommer inte tillbaka mer i år. Man ersätter honom genom 28-dagarsregeln.

Fröjd är nöjd med den ersättare man får in till matchen.

– Nielsen har bra form, han tog mest poäng i sitt polska lag i helgen. Får han ett bra förstaheat i tävlingen så blir det bra. Han är en rolig förare att titta på, han ger järnet. Det är lite Woryna över honom. Det är tur att det är hemmamatch, han har ju inte åkt så mycket på de andra svenska banorna.

– Det är inte en Cierniak, men det är en fullgod ersättare till Casper Henriksson på reserven. Det blir ju Casper som ersätter Cierniak som ordinarie. Det kanske inte blir samma, men det är tur att det är i Gislaved där Casper trivs. Lite tur i oturen har vi ju ändå, avslutar Anders Fröjd.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna