- Annons -

Lejonen skriver in lovande förare i Allsvenska truppen: ”Den nye Zmarzlik”

Lejonen kommer säsongen 2023 att genomföra en allsvensk satsning. Laget heter Gislaved Speedway och ska användas för att slussa in förare i A-laget.

- Annons -

Lejonen går under lördagen ut med att man väljer att spetsa sitt allsvenska lag med två polska supertalanger. Förarna det rör sig om är Wiktor Jasinski och Oskar Paluch. Tanken är titta närmare på om de på sikt kan bli aktuella för A-laget.

– Båda killarna körde för Gorzow i Ekstraliga 2022. Wiktor är ett bekant ansikte för oss och var en av allsvenskans allra bästa förare redan i år då han körde för Smålänningarna. Wiktor är 22 år och en riktig fullgasförare som hunnit samla på sig bra med erfarenhet trots sin unga år och anses vara en mycket skicklig chaufför. Som kuriosa kan nämnas att han även deltog i VM i motocross 2021, skriver klubben på sin hemsida.

Oskar Paluch har fått riktiga lovord hemma i Polen.

– Oskar Paluch benämns i Polen som “den nya Zmarzlik” vilket inte är så lite att leva upp till. Men så har han också gjort en säsong i Ekstraliga redan 2022 endast 16 år gammal. Helt otroligt av en så ung kille. Oskar har speedwayen i blodet och pappa Piotr körde 10 säsonger i Sverige i början av 2000-talet, mestadels i Vetlandas organisation.

- Annons -

Gislaved Speedway 2023
Wiktor Jasinski, 2.286
Oskar Paluch, 2.000
Jannik B Sörense, 2.000
Casper Henriksson, 1.711
Alexander Jacobsson Sundkvist, 0.500
Alfons Wiltander, 0.500
Theo Bergqvist, 0.500

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna