- Annons -

Ledsen att behöva säga det men det här hade kunnat bli mycket bättre

Många har frågat vad jag tycker om den nya dokumentären på SVT ”Speedway med livet som insats”. Nedan följer mina åsikter om den omtalade dokumentären.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Sporten har uppmärksammats i SVT, det är alltid något. Att sporten får uppmärksamhet är såklart någonting jag uppskattar, men inte till vilket pris som helst. Priset som sporten har fått betala de här gången är att den framställs precis så som jag tror att majoriteten av de icke speedwayintresserade upplever den. Ett gäng machomän som tävlar om vem som kan vara fränast.

Jag tycker att dokumentären är rolig och underhållande. Det måste jag säga. Men om syftet var att få fler intresserade för sporten så har man misslyckats. I och för sig har sporten en lång bit kvar innan den är lika proffsig som de andra stora publiksporterna. Men sättet dokumentären gestaltar sporten på tycker jag ändå inte är riktigt rättvis. Jag tror inte att majoriteten av de vanliga speedwayåskådarna är så extrema som dokumentären vill ge sken av.

Utan att nämna några namn så gestaltas även flera av de som medverkar i dokumentären på ett knepigt sätt. Trevliga, sansade killar ska visa hur tuffa de är och spelar över något extremt. Huruvida det beror på klippningen av dokumentären eller personerna som säger saker som är helt uppåt vägarna vill jag dock låta vara osagt.

Dokumentären som sådan, rent grafiskt är välgjord. Den hade alla förutsättningar men nådde inte hela vägen. Det är tråkigt, vad jag hört ska det komma en andra säsong. Där hoppas jag på en mer allsidig bevakning, fler ”vanliga” speedwayentusiaster, en större inblick i förarnas liv. Och inte minst mindre gap och skrik. Snacket om pungkulor kan vi också lämna utanför TV-rutan, det är nog en grundförutsättning för att vi ska bli tagna på allvar.

- Annons -

Adam Holman
foto: Roffe Lundstedt
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna