- Annons -

Lagledarna har ordet

Ikväll är det äntligen premiär. Därför passade jag på att kolla med alla lagledare hur känslan är inför kvällens matcher. Indianerna tar emot Lejonen, Masarna tar emot Smederna och Dackarna tar emot Smederna. Samtliga lagledare har fått frågan, hur det känns att vi äntligen kommer igång?, vad som krävs för att vinna premiären? och hur formen är på killarna?


- Annons -

Peter Johansson, Indianerna
– Det är superskönt att vi kommer igång och att vi tillsammans inom ESS har gett oss rimliga förutsättningar för att komma igång. Det samarbetet betyder mycket. Det är fantastiskt nu när man verkligen får börja känna premiärnerverna. För att det ska bli vinst för oss i premiären kommer det krävas att ingen faller ur då vi möter ett starkt Lejonen. Det är en av de tuffaste hemmamatcherna direkt. Det är alltid viktigt att vinna i premiären, samtidigt så är varje match viktig. Nu har vi en tuff premiär, det hade nog sett annorlunda ut om vi hade haft ett enklare motstånd. Vi ska kunna slå alla för att bli svenska mästare. Formen är god på våra killar, jag hoppas det räcker till seger, säger Peter Johansson.


Mikael Holmstrand, Lejonen
– Superskönt att vi är igång. Samtidigt bra att vi väntade en månad och nu kan ta in lite publik. Klassiskt tråkiga svaret att vi måste komma iväg från start. Men också att vi vinner och förlorar som ett lag. Gör alla sitt jobb har vi en bredd som gör oss svårslagna. Om några faller ur ramen blir det istället åt andra hållet. Det är det som krävs för seger ikväll. Klart man alltid vill vinna. Men säsongen är lång och först och främst ska vi komma igång. Gör alla det dom ska åker vi hem med två poäng. Våra förares form har varit ojämn om man ser till resultaten i de andra ligorna, säger Mikael Holmstrand.

Andreas Sundin , Masarna
– Det är framförallt riktigt roligt att vi ska få köra igång igen, det har varit en lång vinter men nu är det nära. Det viktigaste för oss är att vi får igång alla killar samtidigt, kan vi få det så tror jag vi har stora chanser att vinna. Det är alltid viktigt att vinna matcher, framförallt på hemmaplan och det ska vi göra allt vi kan för.Formen på grabbarna är bra just nu och vi känner oss tillfreds med hur det sett ut i början på denna säsong, säger Andreas Sundin.

Jerker Eriksson, Smederna

– Det är kul att det börjar igen, vi har ju varit borta i ytterligare en säsong så det är klart att det känns extra speciellt. Ligan ser bra ut och lagern är jämna så det kommer bli tufft. Det blir en tuff match i Avesta, Masarna är starka hemma. Man kan lätt gå i deras fällor och det ska vi undvika. Det är en viktig match imorgon och det är många som vill se oss misslyckas, vi är hungriga och vill vinna. Formen är blandad på våra killar, det började bra men det går upp och ner. Det brukar gå bättre när de kommer igång i Sverige, säger Jerker Eriksson.

Mikael Teurnberg, Dackarna
– Det kommer bli bra, det känns kul. Sedan blir det alltid lite hektiskt på slutet. Det är mycket som ska fixas. Att serien äntligen startar känns bra och det är positivt att vi får ta emot lite publik för att sedan successivt återgå till det normala. För att vinna kommer det krävas att vi kommer in i matchen så fort som möjligt. Det kommer bli tufft. När det är så tidigt på säsongen har man inte så mycket fördel av hemmabanan. Att vinna första matchen eller matcherna är viktigt. Av min erfarenhet vet jag att det är viktigt för lagmoralen, fans och för klubben i stort. Formen är bra av det jag sett utomlands.

Morgan Andersson, Västervik
– Det är det här vi har väntat på. jag ser fram emot att få se lite fans på läktaren. För att vi ska vinna måste vi ha lite stolpe in. De har sitt bästa lag imorgon och då har jag dem som favoriter till guldet. Vi måste vara på tå om vi ska kunna hota dem. Vi ska vinna alla matcher men de viktigaste är att vi har kört ihop många poäng i höst. Vi är hämnade av skadan på Linus så är det. Vi har två bra juniorer som har startat säsongen bra men det är tufft att köra i Bauhausligan. Formen på våra killar är bra tycker jag, säger Morgan Andersson

Adam Holman
foto: Erik Kruse

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna