- Annons -

Lag-VM kan bli årets stora höjdpunkt: Mer VM status än tidigare

I år är äntligen det populära formatet Lag-VM tillbaka. Det är dessutom tillbaka i ett format som kommer ge tävlingen ännu mer VM-status.

- Annons -

Mellan den 25 juli och den 29 juli körs årets upplaga av Lag-VM på Olympiastadion i Wroclaw. En vecka som har möjligheter att bli precis hur bra och intressant som helst. Det populära Lag-VM formatet har varit saknat sedan det togs bort 2017, nu är det äntligen tillbaka.

Det är inte bara tillbaka, ett VM som körs varje år är inget riktigt VM enligt mig. Då kommer ingen ihåg vem som vann när det är dags nästa gång, det blir en form av vardag i det. Det är därför det är så fantastiskt att Lag-VM från och med nu avgörs vart tredje år. Det gör det stort och prestigefyllt att vinna tävlingen.

Nio lag kommer göra upp om titeln världens bästa speedwaynation. De lagen är följande: Polen, Australien, Storbritannien, Sverige, Danmark, Tjeckien, Finland, Tyskland och Frankrike. Polen är direktkvalificerade till finalen i egenskap av värdnation.

- Annons -
Bartosz Zmarzlik och hans Polen är direktkvalificerade till finalen av Lag-VM

I övrigt är upplägget i samma som tidigare år, semifinalerna körs under tisdagen och onsdagen med fyra lag i varje. De lag som vinner semifinalerna är klara för löragens final. De lag som slutar tvåa och trea i respektive semifinal får köra fredagens Race Off. Vinnaren av den tävlingen är klar för final.

Varje lag har fyra förare med schemalagda heat, man får även ha med sig en femte förare som ska vara junior.

Speciellt med årets Lag-VM är inte bara att det är det första sedan 2017, det har även goda möjligheter att bli någonting alldeles extra. Det är flera jämna lag i toppen.

Ett snabbt tips från min sida är att Polen och Danmark gör upp om guldet. Det får vi skäl att återkomma till.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna