- Annons -

Kul med nya ansikten i GP – men har de slutat titta på sportslig prestation?

Årets Wildcards i GP-serien fick mig att höja på ögonbrynen. Även om jag välkomnar att man testar några nya namn så måste frågan ställas om de slutat titta på sportsliga prestationer?

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

2022-års Wildcards var nog det tråkigaste jag har sett. Då gav man dem till förare som redan var med i GP-serien. Ett fantastisk nytänk.

Det som i alla fall är positivt med årets Wildcards är att man har breddat sig lite och tänkt om kring visa förare. Samtidigt så är vissa fortsatt med bara för att de har rätt namn.

Om vi börjar med Dan Bewley så köper jag till 100% att han får ett Wildcard. Han var mycket nära att ta sig vidare av egen kraft. Dessutom så är han en lovande förare.

Att Tai Woffinden fick Wildcard känns mer tveksamt, det var hans fjärde Wildcard i karriären. Vad har han visat i GP-serien de senaste åren? Ingenting. Det känns som att han kan vara hur dålig som helst och ändå ha sin plats kvar. Det blir lite konstigt tycker jag.

- Annons -

Att Andzejs Lebedevs får Wildcard kan jag inte direkt säga är fel, han gjorde det helt okej i år när han fick chansen som reserv. Vad som däremot retar mig är att det pratas om att det är bra med en lettländare som kan dra folk till GP-tävlingen i Riga och lyfta fram sporten i Lettland. Min spontana tanke blir om det är VM eller någonting annat vi håller på med?

Samma sak med Kai Huckenbeck. Han är enbart med för att han är tysk. Det kan låta hårt, men sportsligt har han inte visat i närheten av vad som krävs. Visst han gjorde ett fint heat i Torun, men alla gör bra heat ibland. I Sverige snittar han 1,558. I Polen kör han i andraligan, jag har svårt att se att han över en hel säsong ska kunna slåss mot världseliten.

Dominik Kubera som Wildcard känns bra, han har varit på uppåtgående i många år och var dessutom skadad när kvalen kördes. Att han får Wildcard köper jag, han kommer klar av det.

Om man ska titta på sportsliga prestationer blir det ju lite märkligt när 2022-års bronsmedaljör Maciej Janowski får tacka för sig efter ett dåligt år. Vart var hans andra chans?

Med tanke på att Woffinden fått fyra andrachanser kanske man kunde kosta på Janowski en sådan.

Som GP-arrangör bör man nog ställa sig frågan om det ska vara ett VM eller ett skyltfönster för olika nationaliteter. Jag anser nog att ett VM ska innehålla de 15 bästa förarna. Men det kan man uppenbarligen se olika på.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna