- Annons -

Klassiska klubben har ansökt om bygglov för en stor bana: ”Kämpar med näbbar och klor”

Bysarna har för avsikt att bygga en stor bana, det meddelar klubbens ordförande.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Klassiska Bysarna har sakta men säkert börjat jobba sig tillbaka. Klubbens ungdomsverksamhet har ökat med 400% och nu vill man från klubbens sida även bygga en stor bana.

– Vi har ju haft ett bygglov tidigare för den stora banan, och det har löpt ut. Färdigställer man inte inom fem år får man söka ett nytt, och det är det vi har gjort nu. För att eventuellt kunna påbörja bygget. Vi vet inte riktigt hur vi ska gå till väga, om vi ska dela upp det etappvis. Det kostar ganska mycket att bygga banan, det är det som hindrar oss. Vi har ju inte ekonomin till att ta hela bygget i hamn, säger ordföranden Roger Svensson till Helagotland.

Även om man söker bygglov så återstår det en del arbete innan klubben har en bana på plats.

- Annons -

– Det är ju inte så att vi sätter spaden i marken och att jag i det här läget kan säga att vi har en körbar bana inom ett år. Så är det inte. Vi tänker nu att vi ska kunna få lite stöd från olika håll, det håller vi på och undersöker. 

Tanken med bygget är att det ska leda till att fler får möjlighet att satsa på speedwayen. I nuläget är det inte möjligt att göra det på Gotland när man kommer upp på stor cykel.

– Många frågar ju “vad har ni för verksamhet och har ni några åkare till en stor bana?” Det har vi inte i dagsläget, i och med att vi fick lägga ner banan på Galgberget och börja om från noll. Hade vi haft en stor bana från början hade vi haft en annan verksamhet. 

– Jag brukar skoja och säga att det inte är lätt att vara ledare i en pingisklubb men tvingas säga: “välkommen till klubben, men tyvärr har vi inga pingisbollar”. Du förstår vad jag menar. Det måste ju finnas något att åka på om man ska kunna skaffa sig förare. Vi har ju bara den lilla banan, och därför kämpar vi med näbbar och klor för att få prova på-verksamheten att växa, så att vi får fler ungdomar som fastnar för sporten, avslutar Roger Svensson. 

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna