- Annons -

Kim Nilsson redo för första tävlingen i Vojens: ”Hoppas den är dynamit”

Kim Nilsson kommer till Vojens med en bra tävling i Cardiff i bagaget. Han har än en gång fått välja startnummer tidigt.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Vojens är en bana som svenska förare brukar köra mycket på. Så är det inte för Kim Nilsson. Det är faktiskt första gången han är här.

– Det ska bli kul, jag vet inte riktigt vad jag har att förvänta mig. Träningen här idag var mina första varv på den här banan. Jag tittade på SGP igår, då såg jag lite hur de körde. Vi får se om det blir ungefär likadant eller om det blir lite andra linjer, säger Kim Nilsson.

Hur kändes banan?

- Annons -

– Det är en normal speedwaybana sett till måtten. Det blev lite spårigt på träningen, det var lite överraskande med vissa gropar som man inte riktigt såg. Det gäller nog att man är med hela kvällen. Banan kan nog ändras en del mellan mitt första och andra heat.

Kim Nilsson har känt på banan i Vojens för första gången. Foto: Erik Kruse

Kim fick välja startnummer näst först inför kvällen. Valet föll på nummer nummer 12. När han fick välja tidigt i Cardiff lyckades han ta sig till semifinal. Förhoppningsvis

– Jag hoppas det, det blev ju inte riktigt de vanliga numren som gick först idag. Det är många som har gårdagen i åtanke. Jag valde bana två och får hoppas att den är dynamit idag med.

Normalt sett brukar man välja nummer 5 eller 13 om man väljer först. Så blev det inte idag. Det finns en anledning till det.

- Annons -

– Det är ju som du säger de som går först, det kändes som att bana ett är lite halare än de andra. Jag får hoppas att de inte ändrar för mycket inför kvällen.

Årets säsong är Kims första i GP-serien. Så här långt har han gått till semifinal två gånger och final en gång. Målet är att kunna lyckas med någonting liknande under lördagens tävling.

– Det känns som ett steg framåt hela tiden, det är jättesmå marginalen. Det svänger fort i GP, jag har en bra känsla och hoppas kunna vara med och slåss om en semifinalplats åtminstone, avslutar Kim Nilsson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna