- Annons -

Kim Nilsson: ”Jag kan växa mycket som förare”

Kim Nilsson gör i år sin första säsong som ordinarie i GP-serien. Vad har han för målsättning? Känner han någon press? Det ska vi få svar på idag.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Kim Nilsson kvalade aningen oväntat in till årets upplaga av GP-serien. I Glasgow visade han vart skåpet ska stå när han tog en GP-plats. Känslan inför det som komma skall är god.

– Det känns bra, jag har försökt att inte ändra för mycket jämfört med tidigare säsonger. Självklart var jag tvungen att ändra vissa saker, jag är förväntansfull inför säsongen, säger Kim Nilsson.

Vad har du gjort för förändringar?

- Annons -

– Den största skillnaden är att jag har behövt ta mer hjälp vid sidan av. Nu när jag är en GP-förare har jag inte lika mycket tid till att hantera saker runtomkring teamet.

Som ny GP-förare kan det vara svårt att sätta upp ett specifikt mål. För Kims del handlar det mycket om att utvecklas under resans gång.

– Jag hoppas kunna utvecklas mycket under året, jag tror att jag kan växa mycket som förare och person av det här. Jag hoppas kunna se tillbaka på ett lärorikt år.

Kim hoppas på ett lärorikt 2023.

Att Lag–VM kommer tillbaka är någonting som Kim ser fram emot. Han tycker det är bra att det är större lag än i Speedway Of Nations.

- Annons -

– Det ska blir riktigt kul med Lag–VM, vi har roligt ihop. Jag tycker även att det är bra för fansen, de får ett helt lag att heja på istället för bara två förare. Det skapar ett större intresse, jag gillar verkligen det här formatet.

Känner du någon press nu när det är din första GP-säsong?

– Jag känner ingen press alls, nej jag skoja bara. Självklart känner jag lite press, jag vill visa att jag är en bra förare. Samtidigt så ska jag inte glömma bort att njuta av det. Jag ska göra mitt bästa så får vi se hur långt det tar mig.

Det finns några tävlingar som Kim ser fram emot lite extra den kommande säsongen.

– Jag ser mycket fram emot tävlingarna på de lite större arenorna med den fantastiska inramning som blir. Det ska bli en häftig upplevelse. Naturligtvis så måste Målilla vara den stora höjdpunken för en svensk förare, avslutar Kim Nilsson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna