- Annons -spot_img

Kent Ivarsson “Jag är på banan från 9:00-22:30”

I dagens intervju är det Kent Ivarsson som jobbar med Banan i Avesta som har svarat på frågan. Syftet med intervjun är att hylla de som inte alltid får synas så mycket som de kanske förtjänar.

- Annons - ad

Kent började jobba med banan när hans son körde 80cc. Han fortsatte sedan med det och det var han som sladdade Tony Rickardssons sista tävling.

– Jag började köra sladden när min son körde 80cc. Jag fortsatte sedan med Elitserien när Tony körde. Jag sladdade faktiskt hans sista tävling. Efter det höll jag upp några år. Nu kör jag sladden och vattenbilen och är inne på tredje säsongen, säger Kent Ivarsson.

- Annons - ad

Det roligaste med arbetet är när förarna är nöjda med banan.

– När förarna är nöjda och laget vinner, det är det bästa.

Att jobba med banan tar mycket tid om det ska bli bra. På en matchdag är Kent på plats och jobbar med banan från 9:00-22:30.

– Är det varmt så är jag på plats cirka tre timmar på kvällen innan tävlingen för att vattna banan. På tävlingsdagen är jag där från 9:00-22:30. På en träningsdag lägger jag ungefär fem timmar.

När man jobbar med banan gillar man inte regn precis innan eller under tävlingens gång, Kent berättar att det är den största utmaningen.

– Om det regnar innan eller under tävlingen så blir det helt klart en utmaning.

Att ha hand om banan under tävlingen är ingenting Kent är så orolig för. Problemet är att det ibland är mycket folk på banan och att han ibland kan känna sig stressad över att allt ska gå så fort hela tiden.

– Ibland så kan man känna att man gärna skulle ha tagit ett varv till med sladden för att banan ska bli jämnare. Det hinner man inte alltid för att de vill att det ska gå snabbt. Jag retar mig på att om det är något problem med banan så är det så många som ska springa på banan när den skall fixas. Jag har flera gånger varit nära att råka köra på förare och funktionärer. Nu har vi sagt att ingen ska vara på banan när maskinerna jobbar, avslutar Kent Ivarsson.
Adam Holman
foto: Henrik Lindberg

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna