- Annons -

Johannes Wahlberg om första tiden som lagledare: ”Framrutan är större än backspegeln”

Vi har hört honom som kommentator i Bauhausligan och Grand Prix och som en av rösterna i podden Cirkus Speedway. På senare tid har vi även sett honom som lagledare i Örnarna.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Johannes Wahlberg är ny lagledare för Örnarna i Allsvenskan. Det är ett steg bort från mikrofoner, referat och TV-rutan som han är van vid. Han summerar den första tiden som lagledare så här.

– Innehållsrik, helt klart. Det har varit en hel del saker som dykt upp under vägen, men ändå så har det varit väldigt roligt även om inte resultaten har gått den väg vi önskar. Vi har ett skönt gäng som har en hög nivå när vi får till det, säger Johannes Wahlberg.

Vad har varit den största utmaningen?

- Annons -

– Det har väl främst varit pusslandet med att få ihop laget vid ett antal matcher. Vi har haft andra matcher som stökat till det för flera förare och skador på det. Så det har så klart varit en utmaning, det ska jag inte sticka under stolen med. Samtidigt så är det något som är en del av sporten som jag visste om innan jag tackade ja till det här uppdraget.

Laget har fått en tuff start på säsongen där det som sagt har varit vissa svårigheter med tillgängligheten på förarna. Han är dock inte orolig för framtiden.

– Inte optimal, om jag ska vara helt ärlig. Vi har väl egentligen inte kunnat åkt med våran grunduppställning vid någon match, sedan så har inte resultaten riktigt kommit som vi önskar. Men framrutan är större än backspegeln av en anledning. Det vi kan påverka är kommande matcher och först ikväll, mot Solkatterna hemma.

– I övrigt så är det en väldigt härlig grupp vi har att förfoga över och jag känner mig rätt lugn. Resultaten kommer att komma för oss. Det är en tidsfråga. Det gäller att skynda långsamt framåt, för vi är helt klart att räkna med när vi får det att stämma. Det är jag helt övertygad om, fortsätter Johannes.

- Annons -
Johannes Wahlberg är nöjd med de förare han har i laget.

Under torsdagskvällen väntar ett möte med Solkatterna från Karlstad. Då finns det chans till revansch för laget från Mariestad.

– Solkatterna har haft en tuff start på säsongen och suktar så klart efter sin första seger, vilket vi också gör. Det känns skönt att ha Matic Ivacic tillgänglig och med i gruppen. Sedan är Philip Hellström Bängs och Anton Jansson tillbaka. Det känns som att vi har ett bra lag med goda förutsättningar att göra ett bra resultat på våran hemmaplan, avslutar Johannes Wahlberg.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna