- Annons -

Joel Andersson: ”Vill visa vad jag går för”

Med några månader kvar till säsongen 2022 slog jag en signal för att höra hur läget är med Joel Andersson. Det råder inga tvivel om att han är laddad inför det som komma skall.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Joel Andersson lämnade efter säsongen 2021 moderklubben Indianerna, den gångna säsongen är han inte helt nöjd med

– Det är svårt att sätta fingret på exakt vad det var men min känsla är att det gick lite halvtungt hela tiden. Det lossande inte riktigt vilket var tråkigt såklart. Det var dock väldigt roligt att få vinna Allsvenskan, säger Joel Andersson.

Säsongen 2022 är det Eskilstuna Smederna som gäller för Joel, flytten dit beror på flera saker.

- Annons -

– Det beror dels på att jag inte riktigt har känt förtroendet från Indianerna. Jag har fått höra att jag inte är prioriterad att få åka i Indianerna, ska man bli bättre måste man köra så då kände jag att jag ville lämna. Det blir problematiskt när så många kör om samma plats som det blev i Indianerna, vilket i sig är bra för sporten.

Att köra för Smederna är någonting som Joel verkligen ser fram emot, han beskriver att allt känns bra i klubben.

– Jag känner redan nu att de verkligen tror på mig. Det ska bli riktigt kul att köra där, de vill verkligen mitt bästa.

Målsättningen med kommande säsong är att höja sig i alla ligor och visa vilken kapacitet han besitter.

- Annons -

– Jag kommer köra för Smederna i Bauhausligan, Örnarna i Allsvenskan och Brovst i Danmark. Jag har inte kört i Danmark tidigare så det ska bli roligt att få testa på det. Jag siktar på att höja mitt snitt i alla ligor och visa vad jag går för.

Till kommande säsong får Joel snittrabatt enligt den nya regel som tillkom för svenska förare med snitt till och med 1.000. Någonting som glädjer Joel i år.

– För mig så är det väldigt bra i år. Jag tar inte mycket plats i ett lag vilket gjorde att det var flera klubbar som hörde av sig. Det lönar sig för en annan och jag tycker att det är en bra regel. Samtidigt blir det ju svårare för de förare som kommer precis över 1.000, nästa år kan det ju bli så att jag kommer precis över 1.000 så vi får väl se.

Smedernas lag till 2022 ser Joel positivt på, han tycker att det är roliga förare i laget.

– Det ser riktigt bra ut, det är roligt att det är så mycket förare i min egen ålder. Jag tror att vi kommer ha väldigt kul tillsammans och det är extremt viktigt. Alla börjar med speedway för att man tycker det är roligt. Det är väldigt viktigt att man inte glömmer bort det, avslutar Joel Andersson.

Adam Holman
Foto: Erik Kruse

Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna